Air Berlin lennättää pohjoisnavalle

airberlin_tailAir Berlin operoi ainutlaatuisen lennon Oslosta pohjoisnavalle. Lentokierros arktisen alueen ja pohjoisnavan yläpuolelle on ainutlaatuinen kokemus maailmassa, sillä mikään muu lentoyhtiö ei tarjoa tällaista lentoa.

Reitti lennetään Oslosta A330-200 -koneella Pohjois-Norjan, Huippuvuorten ja Pohjoisen jäämeren yli kohti pohjoisnapaa.

Arktisen alueen asiantuntijat, muun muassa tunnettu norjalainen tutkimusmatkailija Børge Ousland, kertovat matkustajille lennon aikana ohjaamosta käsin syventävää tietoa arktisen alueen erikoispiirteistä samalla, kun matkustajat nauttivat ainutlaatuisesta näkymästä lumipeitteisille vuorille, jäätiköille, jäälautoille ja vuonoihin.

Pohjoisnavalla Airbus A330-200 lentää kaksi kertaa maailman ympäri ylittämällä maapallon kaikki 360 pituusastetta muutamassa minuutissa. Kaikille matkustajille tarjoillaan sen kunniaksi lasi samppanjaa.

Paluumatka lennetään matalalla Grönlannin pohjois- ja itärannikon sekä Islannin yli takaisin Norjaan ja Osloon. Lennon aikana airberlinin matkustamohenkilökunta tarjoilee pohjoismaisia herkkuja, jotka valmistetaan yksinomaan tätä lentoa varten.

”Tarjoamme tätä suosittua lentoa rajoitetusti vain kerran vuodessa. Vuonna 2014 lennämme ensimmäistä kertaa Norjasta pohjoisnavalle", sanoo Air Berlinin erikoislentojen myyntijohtaja Karsten von dem Hagen.

"Kokemus on osoittanut, että luonnosta kiinnostuneet matkailijat ja harrastelijavalokuvaajat ympäri maailman ottavat osaa tällaiseen lentoon. Viime vuonna matkustajien joukossa oli myös australialaisia ja amerikkalaisia, jotka halusivat kokea matkan pohjoisnavalle“.

Lähtöpäivä on 26. huhtikuuta 2014. Sabra Toursin matkustajat nousevat ilmaan Oslon Gardermoenin lentokentältä kello 8.45 airberlinin lennolla numero AB1111 kohti pohjoisnapaa. Lento kestää noin 11 tuntia.

Liput erikoislennolle (alk. 4 990 kruunua sisältäen verot, maksut ja topbonus-mailit) voi varata osoitteesta: www.sabra.no.