airBaltic vuokraa kesäksi käyttöönsä neljä A320-konetta miehistöineen - kysyntä kasvaa kovaa vauhtia

AB_A220_nose_1airBaltic vuokraa kesäkaudelle 2023 neljä Airbus A320-kapearunkokonetta miehistöineen vastatakseen kovasti kasvaneeseen matkustajakysyntään ja varmistaakseen liikenneohjelmansa onnistumisen. Eri puolille airBalticin verkostoa hajautettavat 180-paikkaiset koneet vuokrataan liettualaiselta Avion Expressiltä. Kova kysyntä on yllättänyt useat lentoyhtiöt, jotka hakevat nyt ratkaisuja miehistö- ja konekapasiteettivajaukseen ACMI-yhtiöiltä.

airBaltic sijoittaa Avion Expressiltä vuokraamistaan koneista kaksi Riikaan 26. maaliskuuta - 28. lokakuuta väliselle ajalle. Kolmas kone sijoitetaan Vilnaan ja neljäs Tallinnaan. Nämä kaksi konetta on vuokrattu 1. toukokuuta - 28. lokakuuta väliselle ajalle.

"Vaikka pandemian ja Ukrainassa käynnissä olevan sodan vaikutukset tuntuva yhä on ilmailuala vakautumassa vaiheittain. Sen tuloksena matkustajakysyntä on kasvussa. Samaan aikaan alalla on haasteita kapasiteetin ja lentojen perumisen kanssa. Tämän takia airBaltic tekee yhteistyötä Avion Expressin kanssa lentokoneilla, joissa on entistä enemmän matkustajapaikkoja, jotka mahdollistavat suuremman matkustajamäärän kuljettamisen", sanoi airBalticin toimitusjohtaja Martin Gauss.

9H-AMI_110822Latvialaisyhtiö on osana sopimustaan suorittanut laajan teknisen ja laadullisen arvioinnin kaikkiin vuokrattaviin lentokoneisiin varmistaakseen asiakastyytyväisyyden. Vuokrattavat A320-232 -kapearunkokoneet on valmistettu vuosina 2008-2011 ja niiden rekisteritunnukset ovat 9H-AMI, 9H-AMK, 9H-MLY ja 9H-MLX. Kyseisiä lentokoneita operoi Avion Express Malta.

Vuokrattavat koneet ovat kahdessa eri matkustamokonfiguraatiossa ja istuinvaihtoehdot ovat burgundinpunaista nahkaa tai sinistä tekstiiliä. Koneissa on airBalticin niskaliinat, turvaohjeet sekä lentoyhtiön oma lehti. Vuokrattava Avion Expressin miehistö on ohjeistettu varmistamaan matkustajille sama korkea standardi kuin airBalticin omilla lennoilla.

Liettualainen Avion Express on perustettu vuonna 2005 ja se toimii ACMI-  (Aircraft, Crew, Maintenance and Insurance) ja tilauslentoyhtiönä tarjoten asiakkaiden käytötön A320-koneita. Yhtiöllä on asiakkaita Euroopan lisäksi myös Afrikassa, Aasiassa sekä Etelä-Amerikassa. Yksi eurooppalaisasiakkaista on Lufthansa-konserniin kuuluva Eurowings. Avion Express on osa Avia Solutions -konsernia ja siihen kuuluu myös vuonna 2019 perustettu Avion Express Malta. Koneet lentävät pääsääntöisesti kokovalkoisina, mutta niihin voidaan lisätä tarvittaessa muiden yhtiöiden logoja.

airBalticin omassa laivastossa on pienempiä ja moderneja Airbus A220-300 -matkustajakoneita. airBaltic on itse aiemmin ulosvuokrannut koneitaan miehistöineen. Talvikaudella 2022-2023 airBaltic on paikannut Swissin lentokone- ja miehistöpulaa ja aiemmin latvialaisyhtiöllä on ollut wetlease-sopimuksia Flyrin, Eurowingsin ja SAS:n kanssa