Airberlin maksukyvytön - Lufthansa ja Saksan valtio tukemaan uudelleenjärjestelyä

AirBerlin_A320_B737Airberlin on maksukyvytön mutta lentoyhtiö jatkaa toimintaansa toistaiseksi. Yhtiö on aloittanut Berliinin-Charlottenburgin oikeudessa väliaikaisen maksukyvyttömyysmenettelyn. Lufthansa ja Saksan valtio ovat ilmoittaneet tukevansa lentoyhtiön uudelleenjärjestelyä.

Lufthansa varmistaa yhteistyöllään Airberliniltä vuokrattujen kapearunkokoneiden jatkamisen Eurowingsin ja Austrian Airlinesin reiteillä. Saksalaisjätti on myös neuvotteluyhteydessä ottaakseen suojiinsa mahdollisesti osan airberlin-konsernista sekä palkatakseen yhtiön henkilökuntaa.

Saksan liikenneministeriö BVMI:ltä on tulossa airberlinille 150 miljoonan euron laina, jotta toiminta ei keskeytyisi välittömästi. Lainan avulla on määrä kotiuttaa airberlinin kymmenet tuhannet matkustajat.

Etihad Airways on airberlinin suuriomistaja 29 prosentin osuudella mutta se ei enää tue kannattamatonta yhtiötä taloudellisesti. Airberlinillä on yli miljardin velat ja vuonna 2016 tappiota tuli 70 miljoonaa euroa. Viimeinen positiivinen tulos on vuodelta 2012. Tuolloin airberlin myi TopBonus -kanta-asiakasohjelmansa Etihadille 200 miljoonalla eurolla.

Etihad toteaa lausunnossaan, että airberlinin hakeutuminen konkurssimenettelyyn on pettymys kaikille osapuolille. Etihad on tukenyt yhtiötä rahoitus- ja uudelleenjärjestelyhaasteissa viimeisen kuuden vuoden ajan.

Airberlin on Lufthansan jälkeen Saksan toiseksi suurin lentoyhtiö ja se kuljetti vuonna 2016 yli 28 miljoonaa matkustajaa 121 lentokoneen laivastolla. Yhtiö on perustettu vuonna 1978.

Päivitys 15.15: Lisätty Etihadin lausunto.

Lue myös: