Airbus yhteistyöhön MIT:n kanssa

A350static_airbusAirbus on allekirjoittanut tutkimussopimuksen Massachusetts Institute of Technologyn (MIT) kanssa digitaalisen valmistuksen hyödyntämisestä ilmailussa. MIT:n Center for Bits and Atoms -keskus ja Airbus arvioivat, miten MIT:n kehitteillä olevat digitaalisten materiaalien konseptit soveltuvat lentokoneisiin.

Digitaalisten materiaalien teknologia perustuu ideaan, että monimutkaisia rakenteita voidaan valmistaa kokoamalla ne yksinkertaisista, erillisistä komponenteista samaan tapaan kuin proteiinit koostuvat aminohapoista.

MIT:n kehittämät uudenlaiset osat napsahtavat yhteen rakennuspalikoiden tavoin. Näin luotu rakenne on paitsi kevyt myös erittäin kestävä ja helppo koota ja purkaa. Tekniikka voi johtaa aivan uudenlaiseen tapaan koota lentokoneita, ja sillä voi olla huomattavia hyötyjä. Se voi keventää lentokoneen rakenteita huomattavasti sekä alentaa rakennus- ja kokoonpanokuluja. Perinteisesti lentokoneet on koottu suurista rakenteista.

Airbus etsii uusia tapoja suunnitella ja valmistaa lentokoneita. Digitaalisen valmistuksen lisäksi yhtiö tutkii 3D-tulostuksen käyttöä yksittäisten osien tai jopa suurten rakenteiden valmistuksessa kulujen alentamiseksi ja osien painon pienentämiseksi.