Ari Tolonen nimitettiin Suomen Ilmailuopiston uudeksi toimitusjohtajaksi - aloittaa tehtävässä marraskuussa

AriTolonenAri Tolonen (sotatieteiden maisteri, eMBA) on nimitetty Suomen Ilmailuopiston (SIO) uudeksi toimitusjohtajaksi ja rehtoriksi. Tolonen aloittaa tehtävässä viimeistään marraskuussa 2024 SIO:n nykyisen toimitusjohtaja Juha Siivosen jäädessä eläkkeelle vuoden lopulla.

Suomen Ilmailuopiston toimitusjohtajana ja rehtorina aloittava Ari Tolonen siirtyy SIO:lle Stresstech Group:n toimitusjohtajan tehtävästä.

Tolosella on pitkä, yli kahdenkymmenen vuoden vankka ja monipuolinen kokemus sekä kotimaisesta että kansainvälisestä liiketoiminnasta. Puolet tästä ajasta on mennyt kahdessa toimitusjohtajan tehtävässä ja lisäksi Tolonen on toiminut myynnin ja huoltotoiminnan vastuutehtävissä.

SIO_kalustoa_1Aiemmin Tolonen on toiminut mm. Atol Avionin myyntijohtajana vuosina 2019-2020 sekä mittalaitteita valmistavan Labkotec Groupin toimitusjohtajana, ABB:n myyntijohtajana kemikaalialalla ja huoltotoiminnan johtajana Patrialla. Puolustusvoimien palveluksessa Tolonen oli vuosina 1992-2001.

Liiketoimintaosaamisen ohessa ilmailu on aina ollut Arille tärkeä ja hän toimii mm. edelleen lennonopettajana vapaa-ajallaan. Tolonen on lentänyt myös Fouga Magister (OH-FMA, FM-37) -koneen miehistönä. Hän on ollut mukana myös Siivet-lehdessä. Tolosella on kokemusta ilmailun saralla jo nuorena myös RC-lennokeista, purjelentokoneista ja moottoripurjekoneista. Moottorilentämisen hän aloitti vuonna 1997 ja sen osalta kokemusta on kertynyt hinauslento-, laskuvarjohyppy- sekä pelastuslentotoiminnasta. Taitolentoharrastuksen Tolonen aloitti vuonna 2004.

"Toivotamme Arin lämpimästi tervetulleeksi! Samalla haluamme jo tässä vaiheessa kiittää Juhaa ansiokkaasta ja erinomaisesta työstä SIO:lle", päättyi Suomen Ilmailuopiston tiedote.

SIO_kalustoPorissa toimiva Suomen Ilmailuopisto on kouluttanut merkittävän määrän Finnairin nykyisistä lentäjistä ja kaikkiaan ammattilentäjän koulutuksen Ilmailuopistolla on vuosien saatossa saanut jo noin 1200 lentäjää. Finnairin lisäksi valmistuneet lentäjät ovat työllistyneet myös muihin lentoyhtiöihin Suomessa ja ulkomailla. Ilmailuopisto kouluttaa myös helikopterilentäjiä mm. HEMS-toimintaan.

Suomen Ilmailuopisto myy koulutuspalveluita ja vuokraa lentosimulaattoreita asiakkaille ympäri maailmaa. Koulutustoiminnan lisäksi Ilmailuopisto tarjoaa asiakkailleen myös kaupallisia liikelentoja ja aloittaa lähiaikoina myös lentomittaustoiminnan yhteistyössä Fintraffic Lennonvarmistus Oy:n kanssa.

Lue myös: