Atol Avionille uusi toimitusjohtaja - osakeanti onnistui ja suurempia tiloja etsitään

ATOL_OH-XNA_03072018Suomalainen lentokonevalmistaja Atol Avion vaihtaa toimitusjohtajaa. Yhtiön hallituksen sihteerinä toiminut Jaakko Kilpeläinen ottaa johtovastuun 1. elokuuta 2018 alkaen. ATOL 650 LSA -koneensa sarjavalmistusta Rovaniemellä käynnistävä yhtiö tekee myös päätöksiä mahdollisesta uudesta kotipaikastaan, jonka odotetaan olevan selvillä vielä ennen syksyä.

Atol Avion aloitti keväällä 2018 osakeannin lisärahoituksen turvaamiseksi, jotta ATOL 650 LSA -amfibiokoneen sarjatuotanto saadaan käyntiin. Yhtiö kertoo osakeannin onnistuneen ja talouden olevan hyvässä kunnossa.

Toimitusjohtajavaihdoksen jälkeen Markku Koivurova jatkaa Atol Avionin teknillisenä johtajana ja hallituksen puheenjohtajana. Muutoksella hänen resurssinsa vapautetaan kokonaan tyyppihyväksyntään ja tuotannon vauhdittamiseen. Kilpeläisen siirryttyä toimitusjohtajaksi on yhtiön hallitukseenkin odotettavissa uusi jäsen.

ATOL_ohjaamopenkitHeinäkuisessa lentoturmassa Rovaniemellä menetetty koelentokone OH-XNA oli Atolin mukaan täysarvovakuutettu.

Nyt turman ja muiden koelentojen kokemukset on arvoitu kunnolla. Niiden perusteella ohjaamokuvun avausmekanismia muutetaan siten ettei se voi enää avautua vahingossa lennon aikana. Muutoksia tehdään myös koneen polttoainejärjestelmään. Polttoainesäiliöt muutetaan joustaviksi ja ne vaahdotetaan. Näin estetään polttoaineen hallitsematon purkautuminen onnettomuustilanteessa.

Koelennot jatkuvat, kun ensimmäinen tuotantokone valmistuu. Sitä ei aiemmin suunnitellusta poiketen siis toimiteta asiakkaalle vaan se jää tehtaan käyttöön.

Atol Avion jatkaa edelleen uusien tuotantotilojen etsintää. Sarjatuotannon käynnistämisen jälkeen koneita on alkuvaiheessa määrä valmistustua yksi per kuukausi. Yhtiön myyntijohtaja kertoi helmikuussa 2018 Lentoposti.fi:lle, että sille on tarjottu uusia tiloja useista paikoista  ympäri Suomea. Uudet kasvun tarpeisiin tarvittavat suuremmat tilat tulisi olla lentokentän ja veden äärellä. Päätöksiä odotetaan siltä osin tehtäväksi vielä kesän aikana.

Lue myös: