Boeing julkisti BBJ MAX 8 ja 9 -liikesuihkukoneet

bbjmaxnet_boeingNational Business Aviation Associationin vuosittaiset NBAA-ilmailumessut ovat käynnistymässä Orlandossa Floridassa. Ennakkomaistiaisena Boeing on julkistanut uusia versioita BBJ-liikesuihkukoneestaan. Niissä hyödynnetään 737-matkustajakoneen MAX 8 ja 9 -jatkokehitysmalleja.

Boeing Business Jet eli BBJ tiivistää yhtiön otetta ultrapitkille matkoille tarkoitettujen liikesuihkujen markkoinoista. BBJ MAX 8 :n uutuuksia ovat mm. kaksiosaiset wingletit sekä CFM International LEAP-1B -moottorit. Käytetty teknologia mahdollistaa 13 prosenttia aiempaa paremman polttoainetalouden.

Toimintamatka on 11 700 kilometriä. Se on yli 14 prosenttia pidempi kuin aiemmassa BBJ 2 -mallissa. Myös matkustamo on suurempi ja matkatavaratilaa enemmän. Matkustusmukavuutta parantaa alhaisempi matkustamokorkeus sekä hiljaisempi äänitaso.

Boeing Business Jet -koneita on toimitettu 15 vuodessa lähes 160 kappaletta. Yhtiö uskoo, että myös uudet BBJ MAX -mallit saavuttavat suosiota todellisten VIP-asiakkaiden pienessä mutta rahakkaassa joukossa. Uuden koneen toimitukset alkavat vuonna 2017.