Boeing myi 737 MAX -koneita virallisella tyyppimerkinnällä 737-8 - Enter Air hankkii 2+2 konetta

NDF18-1128-042-hi-resBoeing julkisti tehneensä lentokonekauppoja puolalaisten Enter Airin kanssa. Tilauslentoyhtiö solmi sopimuksen kahdesta Boeing 737-8 -koneesta sekä kahdesta optiosta. Boeing 737-8 on virallinen tyyppimerkintä uusimmalle 737-konemallille, jota on aiemmin markkinoitu nimellä 737 MAX.

Puolalainen tilauslentoyhtiö Enter Air ostaa Boeingilta kaksi uutta 737-8 -kapearunkokonetta, jonka lisäksi sillä on optiot kahteen lisäkoneeseen. Enter Airin laivastossa on nykyisin 22 Boeing 737NG -konetta sekä kaksi 737 MAX 8 -konetta. Nyt julkistetun tilauksen toteutuessa täysimääräisenä nousee Enter Airin 737 MAX 8 -konelaivasto jo kymmeneen.

"Nykyisestä kriisistä huolimatta on tärkeää ajatella tulevaisuutta. Tätä ajatellen olemme sopineet tilaavamme lisää 737-8 -koneita. Parhaillaan käynnissä olevien Boeing 737 MAX -koneiden tiukkojen tarkistusten jälkeen olen vakuuttunut, että se on maailman paras lentokone markkinoilla tulevina vuosina", sanoi Enter Airin johtaja Grzegorz Polaniecki.

Samalla osapuolet julkistivat päässeensä sopuun myös korvauksista, joita Boeing 737 MAX -koneiden lentokielto Enter Airille on aiheuttanut.

Sopimuksen yksityiskohtia ei kuitenkaan julkistettu, mutta kompensaation kerrottiin koostuvan useista osatekijöistä tietyn ajanjakson aikana. Se kuitenkin pitää sisällään toimitusaikataulumuutoksia, jotta uudet koneet voidaan ottaa vastaan markkinatilanteen mukaan.

Boeing tiedotti nyt ensimmäisen kerran uusimman kapearunkokoneensa kaupoista ilman MAX-nimeä. Koneen oikea virallinen tyyppimerkintä on 737-8. MAX-nimen häivytystä on osattu odottaa jo pidempään. Taustalla on kaksi 737 MAX -koneelle tapahtunutta lento-onnettomuutta.