Condorin lento jatkuu - rahoituspaketti Saksan valtiolta ja Hessenin osavaltiolta

Condor_757Saksalainen lentoyhtiö Condor sai lisärahoitusta Saksan valtiolta sekä Hessenin osalvaltiolta. Lomalentoyhtiön tunnetun Condorin tulevaisuus oli hetken aikaa avoinna, kun Puolalaisen LOT:n omistaja PGL vetäytyi suunnitellusta yrityskaupasta.

Condor on saanut lainoitusta Saksan liittovaltion Corona Shield -ohjelman kautta. Kaikkiaan Condor saa 294 miljoonaa euroa lainaa korona-apuna ja 256 miljoonaa euroa rahoituslainaa, jotka se sai Thomas Cookin konkurssin myötä. EU-komissio on antanut toimille jo hyväksyntänsä.

Saksalaisyhtiö oli pyytänyt lainoitusta estämään rahojen loppumisen, joka johtuu koronaviruspandemiasta. Yhtiön tilanne muuttui hankalaksi, kun LOT:n omistaja PGL (Polish Aviation Group) vetäytyi huhtikuun puolivälissä sovitusta yrityskaupasta.

Condor kertoo, että sen lento-operaatiot on nyt turvattu. Yhtiö on pelastautunut jo kaksi kertaa puolen vuoden aikana eivätkä vaikeudet ole kummallakaan kerralla olleet sen aiheuttamia.

Condor on koronaviruspandemian aikana lentänyt pääsääntöisesti rahtia ja matkustajien kotiutuslentoja, joilla se on kuljettanut yli 78 000 matkustajaa takaisin Saksaan. Lisäksi yhtiö on lennättänyt myös maatalouden kausityöntekijöitä Romaniasta Saksaan.

Vuonna 1956 perustettu Condor lennättää vuosittain noin 9,4 miljoonaa matkustajaa kahdeksalta saksalaiskentältä ympäri, Eurooppaa, Afrikkaa ja Amerikkaa. Tilikaudella 2018-2019 Condor Flugdienst GmbH  teki 57 miljoonan euron tuloksen noin 1,7 miljardin euron liikevaihdolla. Laivastossaan Condorilla on yli 50 lentokonetta.

Lue myös: