Coptersafety rakentaa maailmanluokan helikopterikoulutuskeskuksen Helsinki- Vantaalle

CoptersafetySuomalainen Coptersafety Oy rakentaa maailmanluokan helikopterikoulutuskeskuksen Helsinki- Vantaan lentoasemalle. Coptersafety tarjoaa palveluita yhteistyössä Finnair Flight Academyn kanssa, jonka korkealuokkainen lentokoulutus on tunnettu maailmanlaajuisesti.

Coptersafetyn koulutuskeskuksen ensimmäiseksi lentosimulaattorityypiksi tulee AgustaWestland AW139. Yhtiö on äskettäin solminut aiesopimuksen maailman johtavan simulaattorivalmistajan kanssa sen hankkimisesta. Simulaattori sijoitetaan Finnair Flight Academyn tiloihin.

Coptersafety päätyi tarjoamaan lennonopetuspalveluita nimenomaan AW139-helikopterille, koska se on markkinoiden johtava helikopterityyppi kokoluokassaan ja sillä on vahva tilauskanta. Päätöstä on puoltanut lisäksi se, että odotettua suuremmasta helikopterityypin kysynnästä johtuen tämänhetkinen koulutuskapasiteetti maailmassa ei pysty vastaamaan asiakkaiden tarpeisiin.

AW139_AgustaTällä hetkellä Euroopan ainoa AW139-lentosimulaattori sijaitsee Italiassa. Kysyntä konetyypille on voimakasta etenkin Venäjällä, jonka kasvavia markkinoita ajatellen Coptersafetyn sijainti on ihanteellinen. AgustaWestland aloittaa AW139-helikoptereiden kokoamisen Moskovassa vuonna 2015.

”Olemme erittäin tyytyväisiä saavutettuamme hankkeessamme vaiheen, jossa voimme julkaista suunnitelmamme. Uskomme, että koulutuskeskuksemme pystyy haastamaan nykyiset alan toimijat helikopterikoulutusmarkkinalla ja vastaamaan asiakkaiden tarpeisiin muita toimijoita paremmin sekä täydentämään markkinoiden koulutustarjontaa", toteaa Coptersafetyn toimitusjohtaja Mikko Dahlman.

"Hankkimamme lentosimulaattori edustaa maailman ehdotonta huippua, kuten myös pohjoismaiset lennonopettajamme. Yhteistyö Finnair Flight Academyn kanssa takaa ensiluokkaisen koulutuskeskustoiminnan ja loistavan sijainnin, sekä antaa käyttöömme vuosikymmenien kokemuksen ilmailualankoulutuksesta", Dahlman vakuuttaa.

Coptersafety on vuonna 2011 perustettu kasvuyritys, jonka taustalla vaikuttaa ryhmä pohjoismaalaisia alan ammattilaisia. Coptersafety aikoo tarjota lennonopetuspalveluita yhteistyökumppaninsa Finnair Flight Academyn koulutustiloissa Helsinki-Vantaan lentokentän lähellä syksystä 2012 alkaen.

Koulutustarjonta täydentyy loppuvuodesta 2013 AgustaWestland AW139 -lentosimulaattorilla. Tulevien vuosien aikana  Coptersafety tulee laajentamaan helikopterikoulutustaan myös muihin helikopterityyppeihin.