DHL kompensoi pandalennon ilmastopäästöt - rahtilento ilmastoneutraaliksi

IMG_20180118_172536Suomeen 18. tammikuuta saapuneen pandapariskunnan muutto Kiinan Chengdusta Ähtärin eläintarhaan toteutui ilmastoneutraalisti. Lento- ja merirahtikuljetusten asiantuntija DHL Global Forwardingin järjestämän kuljetuksen hiilidioksidipäästöt kompensoidaan ilmastonsuojeluprojektin kautta.

Pandat_saapuu_ Jussi_Kettunen_FlyFinlandFINelivuotiaan urospanda Pyryn ja kolmivuotiaan naaraspanda Lumin matka Dujiangyan pandakeskuksesta alkoi keskiviikkona 17. tammiikuta.

Ensi etappi oli Chengdun lentokentälle, josta ne lensivät ilman välilaskua noin 6500 km Helsinki-Vantaalle Volga-Dnepr Airlinesin Iljushin Il-76 -rahtikoneella. Matkaeväänä pandoilla oli 120 kg bambua.

"Lento sujui rauhallisesti, sillä tuttujen ihmisten läsnäolo rauhoittaa pandoja. Matkan aikana pandat saivat tietysti myös ruokaa ja juomaa. Eväinä oli niiden herkkuja eli bambua, porkkanaa, omenaa ja pandakakkuja", kertoi Ähtäri Zoon pandahoitaja Anna Palmroth.

IMG-20180118-WA0007Erikoislento saapui Helsinki-Vantaalla torstaiaamuna 18. tammikuuta. Sieltä pariskunnan matka jatkui maanteitse DHL:n kuljetuksella. DHL on osallistunut useisiin pandojen siirto-operaatioihin.

Kiinasta Helsinki-Vantaalle saapuneen pandalennon laskennalliset päästöt ovat 230 tonnia CO2e:ta (hiilidioksidiekvivalentti).

DHL ostaa Ilmastoneutraalissa GoGreen-palvelussa hiilipäästöhyvityksiä tarkoin valituista ilmastonsuojeluprojekteista, joilla vähennetään kasvihuonekaasupäästöjä ja siten toimitaan paikallisten yhteisöjen hyväksi.

LumiKompensointiin valitussa projektissa tuetaan Kiinassa Sichuanin maaseudulla köyhiä perheitä siirtymisessä hiilen polttamisesta biokaasulla toimiviin keittolevyihin päivittäisessä ruoanvalmistuksessaan.

Deutsche Post DHL -konsernin tavoitteena on vähentää logistiikkaansa liittyvät päästöt nollaan vuoteen 2050 mennessä, ja hiilineutraalien palvelujen tarjoaminen on siinä yksi tärkeä osa-alue.

DHL Global Forwarding on maailmanlaajuisiin lento- ja merirahtikuljetuksiin erikoistunut Deutsche Post DHL -konsernin liiketoimintayksikkö. DHL on maailman suurin lentorahtihuolitsija ja alansa markkinajohtaja Suomessa.

Lue myös uutisemme pandojen saapumisesta: