EADS:n liikevaihto ja tulos jatkavat kasvuaan

Airbus_new_planesEADS:n kolmen ensimmäisen neljänneksen tulos vuonna 2012 on vahva. Kaudella saadut tilaukset olivat arvoltaan 50,4 miljardia euroa. Syyskuun lopussa yhtiön tilauskanta oli 547,5 miljardia euroa. Liikevaihto kavoi 14 prosenttia ja oli kaudelta oli 37,3 miljardia euroa. EBIT kasvoi hurjat 82 prosenttija 1,9 miljardiin euroon. Kassavaroja EADS:llä on 8,1 miljardia euroa.

EADS:n kovat kasvuluvut nostavat nettotuloksen ennen kertaluonteisia eriä 1,1 miljardiin euroon; nettotulos yli kaksinkertaistui 903 miljoonaan euroon. Yhtiön kassavirta on kuitenkin miinuksella 3,2 miljardia euroa takapainotteisten toimitusten ja julkishallinnon maksutapojen takia.

“Kannattavuuden selvässä parantumisessa näkyy keskittymisemme ohjelmiemme hallintaan ja toteutukseen. Haasteita on kuitenkin vielä edessä varsinkin Eurocopterissa ja Airbusissa. Loppuvuoden ajan korostamme kassavirtaa. Lentokoneiden toimitukset ovat tässä avainasemassa”, EADS:n pääjohtaja Tom Enders sanoo.

Liikevaihto kasvoi kaikissa EADS-yhtiöissä. Toimitukset pysyivät edelleen korkealla tasolla. Airbus toimitti syyskuun loppuun mennessä 405 kaupallista lentokonetta ja Eurocopter 300 helikopteria. Syyskuussa Astriumin Ariane 5 -kantoraketti laukaistiin menestyksekkäästi jo 51. kerran.

Vuoden 2012 ohjeistuksen perustana on oletus, että maailman talous ja ilmailuliikenne kasvavat riippumattomien tahojen ennusteiden mukaan ja että eurokriisi ei aiheuta suurta häiriötä. Kolmannen neljänneksen tulosten perusteella EADS vahvistaa aiemman ohjeistuksensa tälle vuodelle.

Vuonna 2012 Airbusin arvioidaan toimittavan kaikkiaan noin 580 lentokonetta, joista 30 A380-koneita. Bruttotilausten odotetaan ylittävän toimitukset ja nousevan 600–650 lentokoneeseen.

Jos euron arvo on 1,30 dollaria, EADS:n arvion mukaan koko vuoden liikevaihto kasvaa yli 10 prosenttia. EBITin ennen kertaluonteisia eriä odotetaan olevan noin 2,7 miljardia euroa.

Tulevaisuudessa tulokseen vaikuttaa vahvasti konsernin kyky viedä menestyksekkäästi läpi A400M:n, A380:n ja A350 XWB:n kaltaisia monimutkaisia ohjelmia asiakkaille tehtyjen sitoumusten mukaisesti. Tuloksiin vaikuttavat myös valuuttojen vaihtelut.

EADS:n saamat uudet 27 miljardin arvoiset suojaukset lisäävät yhtiön taloudellista vakautta