Ebookers:Pakettimatkojen osto mobiililaitteista yleistyy

EFHK_checkin_automaattiYhä useampi varaa matkansa ulkomaille mobiililaitteilla. Myös hotellin ja lentojen paketoinnille yhdeksi kokonaisuudeksi on kasvava kysyntä. Ebookers vastaa kysyntään tuomalla markkinoille oman iPhone- ja Android-sovelluksen.

"Vuoden 2015 aikana yli kolmannes ebookersin matkavarauksista on tehty mobiililaitteilla. Siinä on kasvua noin 40% edellisvuoteen verrattuna", sanoo Ebookersin Suomen markkinointijohtaja Aki Juusola.

Erityisen vahvaa on ollut mobiililaitteilla tehtyjen pakettimatkojen kysynnän kasvu. Ebookersilla lennot ja hotellin yhdistävien pakettimatkojen varaukset mobiililaitteista ovat tänä vuonna yli kaksinkertaistuneet edellisvuoteen verrattuna.

Mobiiliasiakkaiden kysynnän kasvuun on ebookersilla reagoitu tuomalla markkinoille oma sovellus. Apple- ja Android-laitteille tehdyn sovelluksen voi ladata ilmaiseksi App Storesta tai Google Play -verkkokaupasta.

"Sovelluksen tarkoitus on säästää asiakkaiden aikaa ja rahaa tekemällä matkojen varaaminen mobiililaitteista mahdollisimman helpoksi, valinnanvarasta kuitenkaan tinkimättä", jatkaa Juusola.

Ebookers-sovellus tarjoaa valikoiman lentojen ja hotellien yhdistelmäpaketteja asiakkaan antamien matkatietojen perusteella. Matkan majoituksineen voi varata parilla napin painalluksella muutamassa minuutissa.

Asiakkaan ei kuitenkaan ole pakko tyytyä sovelluksen ehdottamiin paketteihin, vaan sovelluksessa on mahdollista yhdistellä lennoista ja hotelleista oman makunsa mukainen kokonaisuus. Vaihtoehtoja on sadoittain. Aplikaatiossa voi myös varata pelkät lennot, hotellin tai auton. Juusolan mukaan lentojen ja hotellin varaaminen yhdessä on kuitenkin edullisin vaihtoehto.

"Pakettimatkan säästö on keskimäärin 85 euroa per matka verrattuna erillisinä varauksina räätälöityyn omatoimimatkaan", sanoo Juusola.


Suomalaisten suosituin mobiililaitteesta varattu matkakohde ebookersilla vuonna 2015 on Berliini.

Suomalaisten top 10 matkakohteet mobiililaitteista tehtyinä varauksina (ebookers):

1. Berliini
2. Praha
3. Budapest
4. Barcelona
5. Lontoo
6. Pariisi
7. Riika
8. Rooma
9. Lissabon
10. Madrid