Egyptiin poikkeustila - matkatoimistot peruivat koko talvikauden

Matkat_Egypti_1Ulkoministeriö julkisti suosituksen välttää tarpeetonta matkustamista Egyptiin. Se koskee myös Etelä-Siinain aluetta ja Punaisenmeren lomakeskuksia. Matkailijoita on otettu jopa panttivangeiksi. Matkatoimistot ovat peruneet koko talvikauden Egyptin-matkat.

Ulkoministeriö kehottaa matkailijoita yleiseen varovaisuuteen koko Egyptissä. Siinain niemimaalla matkustamista tulee välttää. Ministeriön mukaan viranomaiset eivät varsinkaan Siinailla kykene takaamaan lomakeskusten ulkopuolella maanteiden turvallisuutta.

Sharm El Sheikhistä Pyhän Katariinan luostariin vievällä tiellä on otettu ulkomaalaisia matkailijoita lyhyeksi aikaa panttivangeiksi vaatien vankilassa olevien henkilöiden vapautusta.

Matkat_Egypti_3Egyptissä on ollut vuoden 2004 syksyn ja 2006 kevään välisenä aikana sekä keväällä 2009 matkailijoihin kohdistettuja pommi-iskuja.

Viimeinen suuri terrori-isku tapahtui vuoden 2011 alussa Aleksandriassa. Kirkon edessä räjähti autopommi ja kymmeniä ihmistä kuoli ja useita loukkaantui.

Ministeriön mukaan uusien terroritekojen mahdollisuutta ei voida sulkea pois.


Matkatoimistot peruivat talvikauden

Aurinkomatkat ja Tjäreborg ovat peruneet matkat Egyptiin koko talvikaudelta.
Matkatoimistot ovat yhteydessä matkansa jo varanneisiin uutta kohdevalintaa varten. Myös matkan peruuttaminen ja rahojen palautus onnistuu joillain matkatoimistoilla.

”Tilannetta arvioituamme olemme päättäneet Matkat_Egypti_2peruuttaa Egyptin matkat tältä talvelta kokonaan. Otamme puhelimitse yhteyttä kaikkiin asiakkaisiimme, jotka ovat varanneet tulevalle talvelle Aurinkomatkojen valmismatkan Egyptiin ja tarjoamme korvaavaa matkaa toiseen kohteeseen", Aurinkomatkojen myynti- ja markkinointijohtaja Anna Salmi sanoo.

Aurinkomatkat peruu talven 2013-2014 valmismatkat Egyptiin ajalla 12. lokakuuta 2013-19. huhtikuuta 2014. Aurinkomatkojen Egyptin valmismatkakohteita ovat Hurghada, El Gouna, Sharm el Skeikh ja Makadi Bay. Lisäksi Aurinkomatkoilla on ollut valikoimissa Niilin risteily, joka myös perutaan.

Tjäreborg puolestaan peruuttaa kaikki matkansa Egyptin Hurghadaan ajalla 16. elokuuta 2013 - 13. huhtikuuta 2014 ja Sharm El Sheikhiin ajalla 12. lokakuuta 2013 - 12. huhtikuuta 2014.

Finnmatkat on perunut kaikki lomalentonsa Egyptiin koko talvikaudelta 17. huhtikuuta 2014 saakka. Myös Lomamatkojen matkat Hurghadaan olisivat alkaneet lokakuun lopussa ja jatkuneet huhtikuulle asti.

"Ruuhkien välttämiseksi toivomme asiakkailtamme malttia ja kärsivällisyyttä odottaa yhteydenottoamme. Ensi vuoden talven matkoja ajatellen  seuraamme  tiiviisti asioiden kehittymistä Egyptissä ja teemme seuraavan talven suunnitelmat maan olosuhteiden kehittymisen mukaisesti.”, Aurinkomatkojen Salmi päättää.