EU:lta uusi hakukone lentoyhtiöiden mustalle listalle

BlacklabeledEuroopan komissio on julkistanut uuden palvelun, jonka avulla voi helposti tarkistaa onko valittu lentoyhtiö Euroopan Unionin lentokielto- tai lentorajoituslistalla. Uuden työkalun avulla voi helposti hakea lentoyhtiöitä ns. mustalta listalta maan, lentoyhtiön nimen tai ICAO-tunnuksen avulla. Lentoyhtiöiden musta lista on yksi EU:n eniten vierailtu verkkosivusto.

Euroopan tehokkaat lentoturvallisuusstandardit ovat tehneet maanosasta maailman turvallisimman alueen lentää yhdessä USA:n kanssa. Euroopan Unioni ja sen jäsenvaltiot työstentelevät yhdessä lentoturvallisuusviranomaisten kanssa nostaakseen turvalllisuusstandardeja koko maailmassa koska on olemassa useita lentoyhtiöitä, jotka operoivat alle kansainvälisten turvallisuustasojen.

Parantaakseen turvallisuutta Euroopassa komissio ja sen jäsenvaltioiden lentoturvallisuusviranomaiset ovat asettaneet turvattomat lentoyhtiöt kieltolistalle EU:n alueella. Euroopan komissio päivitti lentoyhtöiden mustan listan 23. kerran 10. huhtikuuta 2014. Listalla on nykysin kaikkiaan 296 lentoyhtiötä.

EU:n uusi työkalu mustan listan lentoyhtiöiden läpikäymiseksi on julkaistu aluksi englanninkielisenä.

EU:n air-ban-työkalu

Lue myös: