Everstiluutnantti Kimmo Nordberg Utin jääkärirykmentin komentajaksi

evl_KimmoNordbergPuolustusvoimain komentaja kenraali Janne Jaakkola on määrännyt everstiluutnantti Kimmo Nordberg Utin jääkärirykmentin komentajaksi. Nykyinen komentaja eversti Jussi Kosonen on määrätty Maanpuolustuskurssien johtajaksi Maanpuolustuskorkeakouluun. Uudet tehtävämääräykset alkavat 1. heinäkuuta 2024.

Utin jääkärirykmentin uusi komentaja everstiluutnantti Kimmo Nordberg palvelee tällä hetkellä Maavoimien komentajan edustajana Pääesikunnassa. Aiemmin Nordberg on toiminut Maavoimien ilmailun päällikkönä Maavoimien esikunnassa ja Utin jääkärirykmentissä Helikopteripataljoonan komentajana.

UTJR_erikoisjoukot_1Upseeriliitto valitsi everstiluutnantti Nordbergin vuoden upseeriksi vuonna 2021. Hän on ylläpitänyt NH90-helikopteriohjaajan kelpoisuutta Utin jääkärirykmentissä ja toiminut Ilmavoimien Lentäjäyhdistys ILY ry:n varapuheenjohtajana.

Utin jääkärirykmentin väistyvä komentaja eversti Jussi Kosonen on määrätty Maanpuolustuskurssien johtajaksi Maanpuolustuskorkeakouluun. Eversti Kosonen on palvellut Utin jääkarirykmentin komentajana vuodesta 2022.

Kouvolan Utissa sijaitsevaan Utin jääkärirykmenttiin on keskitetty maavoimien erikoisjoukkotoiminta, puolustusvoimien helikopteritoiminta sekä näitä kahta tukevat toimialat.

T11_utti_1Rykmentin kokoonpanoon kuuluvat esikunnan lisäksi Erikoisjääkäripataljoona, Helikopteripataljoona, Tukikomppania ja Huoltokeskus. Utin Helikopteripataljoonan helikopterijärjestelmällä tuetaan kaikkia puolustushaaroja. Utin jääkärirykmenttiin on keskitetty myös Puolustusvoimien erikoisjoukot.

Lue myös: