Evl Kauppinen Maavoimien ilmailun päälliköksi - majuri Polso helikopteripataljoonan komentajaksi

evl_Jaakko_KauppinenMaavoimien ilmailu saa everstiluutnantti Jaakko Kauppisesta uuden päällikön, kun Puolustusvoimain komentaja on määrännyt upseereita uusiin tehtäviin. Utin jääkärirykmentin helikopteripataljoonan komentajan tehtäviin määrättiin majuri Jonas Polso.

Puolustusvoimain komentaja kenraali Timo Kivinen määräsi upseereita uusiin tehtäviin 1. toukokuuta 2023 lukien.

Everstiluutnantti Jaakko T. Kauppinen on määrätty Maavoimien ilmailun päälliköksi suunnitteluosastolle Maavoimien esikuntaan. Hän palvelee tällä hetkellä Helikopteripataljoonan komentajana Utin jääkärirykmentissä.

Majuri Jonas Polso on määrätty Helikopteripataljoonan komentajaksi Utin jääkärirykmenttiin. Hän palvelee tällä hetkellä Maavoimien ilmailun päällikkönä suunnitteluosastolla Maavoimien esikunnassa.

Kouvolan Utissa sijaitsevaan Utin jääkärirykmenttiin on keskitetty Puolustusvoimien erikoisjoukkotoiminta, puolustusvoimien helikopteritoiminta sekä näitä kahta tukevat toimialat.

Rykmentin kokoonpanoon kuuluvat esikunnan lisäksi Erikoisjääkäripataljoona, Helikopteripataljoona, Tukikomppania ja Huoltokeskus. Palkattua henkilöstöä rykmentissä on noin 400 ja varusmiehiä 220. MH

Lue myös: