Farnborough'n ilmailunäyttely lyhenee - yleisöviikonloppu karsitaan pois

FIA16_entrancePerinteinen kahden vuoden välein Englannissa järjestettävä Farnborough'n ilmailunäyttely järjestetään jatkossa entistä lyhyempänä. Aiemmin viikon mittainen ilmailunäyttely tulee vuonna 2020 tiivistymään viiteen päivään. Käytännössä se tarkoittaa perinteisen yleisölle avoimen viikonloppuosuuden poistamista.

Farnboroughn ilmailunäyttely avautuu seuraavan kerran 20. heinäkuuta 2020. Perinteisen seitsemän päiväinen tapahtuma on aiemmin sisältänyt viisipäiväisen ammattilaisilla suunnatun osuuden ja kaksipäiväisen yleisölle avoimen viikonlopun.

"Yleisöviikonlopun poistaminen on monille pettynyt. Näytteilleasettajat ja vieraat keskittyvät liiketoimintaansa sekä löytämään osaajia pitääkseen yllä kansainvälistä kilpailukykyä", kommentoi ilmailunäyttelyn toimitusjohtaja Gareth Rogers.

FIA16_planesVuonna 2020 ilmailunäyttely on tiivistetty viiteen päivään ja perjantaina 24. heinäkuuta portit avataan yhdeksi päiväksi myös yleisölle. Tuolloin keskitytään inspiroimaan tulevia sukupolvia teknologisista mahdollisuuksista, jotka johtavat uusien tuotteiden kehittämiseen ja valmistusprosessien kehittymiseen.

Muutoksella pyritään korostamaan ilmailunäyttelyn roolia houkuttelemaan osaavia nuoria ilmailu- ja puolustusteollisuuden sekä avaruustoimintojen aloille.

Farnboroughin ilmailynäyttelyssä esitellyt siviili- ja sotilaspuolen koneuutuudet ovat aiempina vuosina poistuneet suurelta osin näyttelyalueelta ennen yleisöviikonloppua. Lentonäytösosuudet ovat viikonloppuna olleet pidemmät. Erityisesti museokoneita on nähty ilmassa enemmän.

Vuoden 2018 ilmailunäyttelyssä tuotteitaan esitteli yli 1500 näytteilleasettajaa ja vieraita kävi 80 000, jotka edustivat 112 eri maata. Farnborough'ssa on tarjolla joka päivä myös lentonäytösosuus, jossa esitellään siviili- ja sotilasilma-aluksia.

Lue myös: