Finavia joutui palaamaan vanhoihin verkkosivuihinsa

Finavia_net_030713Finavia on joutunut ottamaan takaisin käyttöön vanhat verkkosivunsa www.finavia.fi ja www.helsinki-vantaa.fi. Uusien sivujen avaamista on jouduttu lykkäämään teknisten ongelmien vuoksi. Järjestelmätoimittaja Crasmanin mukaan heidän hostauksessaan olevassa palvelimessa on tekninen häiriö. Sivut takkuilivat pahasti keskiviikkona.

Järjestelmätoimittaja Crasmanin mukaan heidän hostauksessaan olevassa palvelimessa on tekninen häiriö. Crasman vastasi yliheitosta ja yrittää nyt ratkaista, milloin he pystyvät luotettavasti tekemään siirron uudelleen.

Osa kävijöistä voi vielä tämän päivän aikana ohjautua uudelle sivustolle, jossa voi ilmetä käytettävyysongelmia. Vanhoille sivuille voi myös päästä, kun vaihtaa selainta tai päätelaitetta. Finavia pahoittelee kaikkea harmia, joka teknisestä ongelmasta on verkkokävijöille aiheutunut.

Finavian verkkosivut - sekä www.finavia.fi että www.helsinki-vantaa.fi - uudistuvat täysin sekä toiminnallisesti että ulkonäöllisesti. Sivusto on suunniteltu siten, että se on käytettävissä kaikilla päätelaitteilla: älypuhelimilla, tableteilla ja pöytätietokoneilla. Erillinen mobiilisivusto poistuu käytöstä. Toinen merkittävä parannus sivustolla on navigoinnin uudistuminen.

Matkustajien ja muiden lentoasemilla asioivien käyttöön tulee aivan ainutlaatuinen palvelu. He valitsevat ensin lentoaseman, jonka palveluita, lentoja tai matkustusohjeita haluavat katsoa. Sen jälkeen kävijä saa yhdeltä sivulta tärkeimmät lentoasemaa koskevat tiedot sen mukaan, onko hän lähdössä, saapumassa vai hakemassa tai tuomassa matkustajia.

Uudistuksen tarkoituksena on nopeuttaa sivustolla navigointia, tarjota kohdistetumpaa tietoa sekä kaiken kaikkiaan parantaa kävijöiden palvelua.

Kun kävijä vielä lentoaseman kotisivulla syöttää lennontunnuksen (esim. AY123) tai lentokohteen (esim. Pariisi), saa tärkeää tietoa juuri kyseisen lennon aikataulusta, porttitiedoista ja muista matkustusohjeista. Tämä Oma lentoni -palvelu kohdistaa tiedot juuri kyseiselle matkustajalle sopivaksi.

Jos kävijä haluaa etsiä vain yhtä tiettyä asiaa esimerkiksi pakkausohjeita, hänen kannattaa käyttää sivustohakua. Se löytyy etusivun oikeasta yläkulmasta. Perinteinen navigaatio löytyy myös sivun alalaidasta ns. footerista.

Missä ovat lentotiedot?

Lähtevät ja saapuvat lentotiedot saa edelleenkin helposti Finavian verkkopalvelusta, vaikka ne eivät jatkossa sijaitsekaan etusivulla. Helpoiten lentotietoihin pääsee valitsemalla lentoaseman, jonka tietoja on hakemassa. Linkit lähteviin ja saapuviin lentoihin sijaitsevat lentoaseman kotisivun alareunassa.

Jos käytät useasti lentotietoja, sivu kannattaa merkitä selaimen kirjanmerkkeihin/suosikkeihin.

Yritysasiakkaat ja ilmailijat saavat tietoa Finavia palvelee osiosta

Finavian toimintaa, ilmatilan käyttöä, C-palveluita, lentoesteasioita, vuokrattavia liiketiloja yms. tietoja hakevat verkkokävijät valitsevat Finavia palvelee -osion. Tässä osiossa sivuilla liikutaan lähes samalla tavalla kuten nytkin.

 

Lue myös: