Finavia suunnittelee Helsinki-Vantaan kiitotieremonttia kesälle 2015

EFHK_kiitotiet_2014_1Finavia suunnittelee Helsinki-Vantaan lentoasemalle kiitotieremonttia vuoden 2015 kesäksi. Se kestäisi noin kolme kuukautta. Kunnostustöillä pyritään parantamaan liikennealueiden toimivuutta ja varmistamaan lentoliikenteen sujuvuus, tehokkuus ja turvallisuus.

Helsinki-Vantaan kunnostustyö kesällä 2015 koskisi kiitotietä 04R/22L eli niin sanottua kiitotie ykköstä.

Helsinki_Airport_RWY22_RWY22R_taxiway_2Mikäli työt tehdään suunnitelmien mukaan, kiitoteiden käyttöön tulee loppukevään ja kesän 2015 aikana muutoksia. Helsinki-Vantaalta operoiville lentoyhtiöille on tiedotettu alustavista suunnitelmista.

Lentoaseman kehittämisohjelmaan liittyvissä suunnitelmissa on ollut esillä myös uusi kiitoteiden länsipäädyn kautta kulkeva rullaustie. Se poistaisi kolmoskiitotieltä lähteviltä koneilta tarpeen ylittää aktiivinen kiitotie 04R/22L (kuva).

Liikenteen odotetaan kasvavan Helsinki-Vantaalla huomattavasti, kun nykyisen vuosittaisen 15 miljoonan matkustajamäärän ennustetaan nousevan 20 miljoonaan 2020-luvun alkupuolella. Kehittämisohjelman myötä mahdollisesti rakennettava lisäterminaali kasvattaisi liikennettä myös kiitoteiden ylityksen osalta.

Finavia tiedottaa kiitotieremontista tarkemmin tulevan syksyn aikana, kun suunnitelmat ja aikataulut sekä kunnostustöiden mahdolliset vaikutukset matkustajille ja muille sidosryhmille tarkentuvat. Kiitotieremontti muuttaa väliaikaisesti lentoreittejä ja melualueita.

EFHK_taxiway_remontti_1Finavia uudisti Helsinki-Vantaan kiitoteitä viimeksi vuonna 2012 alkaneella projektilla, jonka aikana kolmoskiitotie 04L/22R sekä kiitotie 2:een (15/33) liittyvä rullaustie Y saivat uudet päällysteet ja järjestelmät.

Tuolloin urakan voittanut Lemminkäinen levitti lentoasemalle yli 300 000 tonnia päällystettä. Huhtikuussa 2012 alkanut urakka päättyy vuoden 2014 aikana.

Lue myös: