Finavia toteuttaa suunnitellun Oulun lentoaseman liikennealueiden peruskorjauksen kesällä 2017

EFOU_twr_1Oulun lentoliikennealueiden peruskorjaus sulkee lentoaseman kesällä. Kyseessä on Finavian suurin yksittäinen investointi maakuntalentoasemilla vuonna 2017 ja se työllistää alueella kesän aikana satoja ihmisiä. Oulun lentoliikenne operoidaan remontin ajan Kemi-Tornion lentoasemalta


Remontti ajoittuu kesäaikaan, jolloin liikenne on vähäisempää. Peruskorjaustyöt on suunniteltu tehtäväksi kolmessa vaiheessa niin, että kiitotie on kokonaan suljettu lentoliikenteeltä 26.6. - 31.7.2017.

Rajoitetun aukiolon vaiheessa (2-28.5 ja 31.7–13.8) rajoituksia on erityisesti yöliikenteessä. Yöliikenteen rajoittaminen mahdollistaa sen, että kiitotie on mahdollisimman lyhyen aikaa täysin suljettu.

Ensi kesän uudistustöissä lentoaseman kiitotie, rullaustiet sekä asemataso päällystetään uudella asfaltilla. Uutta asfalttia peruskorjattavalle alueelle levitetään 360 000 neliötä.

Samalla kiitotien ja rullausteiden valaistusjärjestelmä uusitaan sekä kiitotien päissä olevia rullausteitä parannetaan laajarunkokoneille paremmin sopiviksi.

Edellisen kerran Oulussa liikennealueet remontoitiin vuonna 2001-2002.

Oulusta operoivat lentoyhtiöt Finnair ja Norwegian siirtävät lentoja Kemi-Tornion lentoasemalle supistetuin aikatauluin. Oulusta Kemiin siirrettyjen lentojen matkustajille on tarjolla bussikuljetus Oulusta Kemiin ja takaisin.

Lue myös: