Finavian liikevaihto kasvoi alkuvuonna yli 10% - verkostossa jo 12,3 miljoonaa matkustajaa

HEL_terminaali_twr_1Matkustajamäärä Finavian lentoasemilla kasvoi ensimmäisen vuosipuoliskon aikana 12,3 miljoonaan matkustajaan. Määrä oli 1,3 miljoonaa enemmän kuin edellisvuoden vastaavana ajanjaksona. Kasvulukujen takana on etenkin Aasian ja Keski-Euroopan välisen vaihtomatkustuksen myönteinen kehitys mutta myös Lappi on kiinnostanut matkailijoita pitkälle kevääseen saakka.

Lentokenttäyhtiö Finavia vertailukelpoinen liikevaihto kasvoi tammi−kesäkuussa 11,4 % ja oli 187,8 miljoonaa euroa. Liikevoitto ilman kertaluonteisia eriä kasvoi 14,4 % ja oli 33,2 miljoonaa euroa. Matkustajamäärän kasvu yhtäaikaisesti onnistuneen kustannusrakenteen hallinnan kanssa näkyi Finavian mukaan alkuvuoden myönteisessä kannattavuuskehityksessä.

Lentomatkailu on ollut Suomessa ja Helsinki-Vantaalla ennätyskasvussa. Finavian matkustajaennusteen mukaan lentokenttäverkoston kautta kulkee kuluvan vuoden aikana jo yli 21 miljoonaa matkustajaa.

KimmoMakiFinavian ensimmäinen vuosipuolisko oli varsin vahva. Loppuvuoden osalta toimintaympäristö näyttäisi säilyvän vakaana, ja odotamme Finavian lentoasemien koko vuoden matkustajamäärän kasvavan. Kehityshankkeiden edetessä ja liikennemäärien kasvaessa keskitymme erityisesti ensiluokkaiseen asiakaskokemukseen ja ennätystasolla olevan asiakastyytyväisyytemme ylläpitämiseen”, sanoo Finavia Oyj:n toimitusjohtaja Kimmo Mäki.


Uudet reitit sekä kapasiteetin kasvu nykyisillä reiteillä tuovat vahvaa kasvua Helsinki-Vantaalle

HEL_Twr_logo_2017_1Kansainvälinen liikenne kasvoi Helsinki-Vantaan lentoasemalla alkuvuonna nopeammin kuin muilla pohjoismaiden pääkentillä. Helsinki-Vantaan kansainvälisten matkustajien määrä kasvoi 12,5 %. Vastaavasti Kööpenhaminassa kasvua oli 3,3 % ja Tukholmassa 3,2 %.

Vaihtomatkustajien määrä Helsinki-Vantaalla kasvoi tammi-kesäkuussa peräti 23,9 % vuoden takaiseen verrattuna.

Kehitysohjelmat etenivät hyvin ensimmäisellä vuosipuoliskolla

Helsinki-Vantaan Terminaali 2:n laajentamisen hankesuunnittelua jatkettiin toisella vuosineljänneksellä suunnitellusti. Tavoitteena on käynnistää uusien lähtö- ja tuloaulojen rakentaminen loppuvuodesta 2018. Terminaali 2:n laajennuksen myötä kehitysohjelman investointi nousee yhteensä yli miljardiin euroon.

Pirkkala_kiitotiekynnys_24Helsinki-Vantaan lentoaseman lisäksi Finavia investoi myös lentoasemaverkostoonsa. Finavia päätti 55 miljoonan investointiohjelmasta Lapin lentoasemille. Rovaniemen, Kittilän ja Ivalon lentoasemat laajentuvat tuntuvasti seuraavien vuosien aikana. Kittilän lentoaseman laajennus valmistuu jo tulevaan talvikauteen.

Tampere-Pirkkalan lentoaseman historian suurin kehitys- ja peruskorjausohjelma puolestaan valmistui elokuussa. Lentoliikennealueiden uudistamiseen investoitiin yhteensä yli 17 miljoonaa euroa. Investointi nostaa kentän kapasiteettia ja tukee näin koko Pirkanmaan elinvoimaisuutta ja saavutettavuutta.

Lue myös: