Finnair aloittaa codeshare-yhteistyön Fiji Airwaysin kanssa

FIJI_A350Finnair ja Fiji Airways ovat sopineet uudesta codeshare-kumppanuudesta Helsingin ja Fijin Nadin (NAN) välillä.  Yhteistyön myötä Finnairin reittiverkostoon tulee kohteita Eteläisen Tyynenmeren alueelle. Fidžiläisyhtiö lentää pian myös A350 XWB -koneilla.

Finnairin asiakkaat voivat 27. lokakuuta 2019 alkaen lentää Fiji Airwaysin jatkolennoilla Nadiin Hongkongista, Singaporesta ja Naritasta Finnairin AY-koodilla.

Edellisten lisäksi Finnairin on tarkoitus lisätä lentonumeronsa San Franciscon (SFO), Los Angelesin (LAX) ja Nadin välille saatuaan tarvittavat viranomaishyväksynnät. Uusi yhteistyö tarjoaa Finnairin asiakkaille uuden eksoottisen kohteen, ja mahdollistaa ensimmäistä kertaa maailmanympärysmatkan tekemisen Finnairin omien kohteiden ja Fijin kautta.  

Fiji Airwaysin lentokoodi FJ lisätään vastavuoroisesti Finnairin lennoille Singaporesta Helsinkiin, jonka myötä Fiji Airwaysin asiakkaille avautuu yhteys Helsinkiin ja muualle Eurooppaan.  

”Olemme iloisia uudesta kumppanuudesta Fiji Airwaysin kanssa. Yhteistyö kasvattaa verkostoamme, ja sen myötä asiakkaamme voivat nyt ostaa matkan AY-koodilla yhdistämällä Fijin kautta Finnairin Aasian kohteita. Haluamme toivottaa myös Fiji Airwaysin asiakkaat tervetulleiksi tutustumaan Helsinkiin ja sen pohjoismaiseen kulttuuriin”, sanoo Finnairin kaupallinen johtaja Ole Orver. 

”On hienoa saada Finnair yhteistyökumppaniksemme. Yhteistyö lisää Suomen kauniin pääkaupungin Helsingin reittiverkostoomme ja helpottaa myös Finnairin asiakkaiden kulkua Fijille ja Eteläiselle Tyynellemerelle. Odotamme innolla, että pääsemme esittelemään Fijin vieraanvaraista ja autenttista kulttuuria”, sanoo Fiji Airwaysin toimitusjohtaja Andre Viljoen.

Fiji Airwaysin kotikenttä on Nadi. Yhtiön laivastossa on Airbus A330, Boeing 737 -suihkukoneita sekä ATR42- ja Twin Otter -potkuriturbiinikoneita. Operaatioita se on laajentamassa kahdella  tilatulla Airbus A350 XWB -koneella.

Vuoden 2018 aikana Fiji Airways kuljetti kahdellatoista koneellaan noin 1,7 miljoonaa matkustajaa.

Fidžiläisyhtiö on perustettu vuonna 1951 Fiji Airways nimellä. Vuonna 1958 nimeksi vaihdettiin Air Pacific. Alkuperäinen nimi otettiin käyttöön uudelleen vuonna 2012. Yhtiö on joulukuusta 2018 lähtien ollut Oneworld-allianssin Connect-jäsen.