Finnair harkitsee hybridilainan liikkeeseenlaskua

A330_ net_AY_finnairFinnair Oyj harkitsee oman pääoman ehtoisen joukkovelkakirjalainan eli hybridilainan liikkeeseenlaskua. Yhtiö laskee lainan liikkeeseen lähitulevaisuudessa markkinatilanteen mukaan. Lainan tavoiteltu pääoma on vähintään noin 80 miljoonaa euroa. Samanaikaisesti Finnair ilmoittaa tarjouksesta ostaa takaisin liikkeessä olevaa hybridilainaa


”Finnairilla on vahva rahoitusasema, ja haluamme huolehtia sen säilymisestä myös jatkossa. Tavoitteenamme on uuden hybridilainan mahdollisen liikkeeseenlaskun ja nykyisen hybridilainan osittaisen takaisinoston kautta varmistaa, että pääomarakenteemme säilyy joustavana myös jatkossa”, sanoo talousjohtaja Erno Hildén.

Finnair tarjoutuu samanaikaisesti ostamaan takaisin liikkeessä olevaa 120 miljoonan euron hybridilainaa käteisellä. Takaisinoston enimmäismäärä on rajoitettu uuden liikkeeseen laskettavan hybridilainan määrään. Takaisinoston kohteena oleva hybridilaina on laskettu liikkeelle syyskuussa 2009, ja Finnairilla on oikeus lunastaa se takaisin syyskuussa 2013.

Liikkeessä olevan hybridilainan takaisinostohinta tulee olemaan 102 prosenttia lainan nimellispääomalle.

Takaisinostotarjous on ehdollinen uuden hybridilainan onnistuneesti päätökseen saatetulle liikkeeseenlaskulle. Uusi hybridilaina on puolestaan ehdollinen onnistuneelle takaisinostolle siten, ettei sitä lasketa liikkeeseen ilman hyväksyttävää määrää nykyistä hybridilainaa koskevia takaisinostositoumuksia.

Hybridilaina on laina, joka on muita velkasitoumuksia heikommassa asemassa. Sitä käsitellään konsernin IFRS-tilinpäätöksessä omana pääomana. Hybridilainan haltijalla ei ole osakkeenomistajalle kuuluvia oikeuksia, eikä se laimenna nykyisten osakkeenomistajien omistuksia.