Finnair laajentaa Pohjois-Amerikassa ja palauttaa Seattlen reittiverkostoonsa 1. kesäkuuta 2022

A330_LTP_1Finnair laajentaa reittiverkostoaan Yhdysvalloissa ja palauttaa Seattlen osaksi reittiverkostoaan. Avauslento Seattleen lennetään 1. kesäkuuta 2022. Finnair operoi kesäkaudella 2022 kolme viikoittaista lentoa Seattleen Airbus A330-koneillaan.

Washingtonin osavaltiossa sijaitseva Seattle on kuuluisa upeasta luonnosta, kahvista, musiikkielämästä ja vireästä kaupunkikulttuurista. Kaupungin lähistöllä voi vierailla tunnelmallisilla viinitiloilla tai patikoida ikivihreissä metsissä. Monella suuryrityksellä on toimintaa Seattlessa, ja kaupunki onkin tärkeä kohde myös liikematkustajille.

Finnairin Seattlen lennot lähtevät alkuillasta ja lennot operoidaan Finnairin viestinnän Lentoposti.fi:lle kertoman tiedon mukaan Airbus A330-300 -koneilla. Lentopäivät ovat maanantai, keskiviikko ja perjantai.

”Olemme todella iloisia ollessamme voidessamme tarjota asiakkaillemme lisää yhteyksiä Yhdysvaltojen ja Pohjois-Euroopan välillä. Seattlen lisääminen Finnairin verkostoon on varmasti mieleinen yllätys monille yrityksille, joilla on toimintaa Seattlessa”, kertoo Finnairin kaupallinen johtaja Ole Orvér.

Seattle on erityisen lähellä myös mm. Boeingin siviililentokoneita valmistavia tehtaita.

Finnairin Seattlen lentojen aikataulut:

AY 033 HEL 17:55 SEA 17:40
AY 034 SEA 19:20 HEL 14:50 +1

Finnairin Seattlen-reitti on mukana myös Atlantic Joint Business AJB-yhteishankkeessa, jossa Finnair on mukana yhdessä American Airlinesin, British Airwaysin, Iberian ja Aer Linguksen kanssa.

Finnair on lentänyt Seattleen aiemminkin.  Vuonna 1981 avattu reitti Los Angelesiin lennettiin McDonnell Douglas DC-10 -koneella Helsinki-Vantaalta Seattleen ja edelleen Los Angelesiin. Myöhemmin 1980-luvulla oli tarjolla myös suoria lentoja molempiin kohteisiin.

Finnair lentää Helsingistä kesäkaudella 2022 myös Dallasiin, New Yorkiin, Los Angelesiin ja Chicagoon. Edellämainituista kohteista Dallas on uusi kohde Finnairin reittiverkostossa. Pandemiaa edeltävistä Finnairin Yhdysvaltain kohteista on avaavatta enää San Francisco. MH