Finnair lupaa tehdä lähtöselvityksen matkustajan puolesta jos matkapuhelinnumero on tiedossa

powerkiss2_finnaviaFinnairin asiakkaat saavat käyttöönsä maailman helpoimman lähtöselvityspalvelun 28. marraskuuta lähtien: yhtiö tekee lähtöselvityksen asiakkaan puolesta ja laittaa tiedot siitä matkapuhelimeen. Tekstiviestinä tulevassa lähtöselvitysvahvistuksessa on istuinpaikan numero ja linkki mobiilitarkastuskorttiin (kortin avaaminen vaatii älypuhelimeen nettiyhteyden). Asiakas saa palvelun helposti käyttöönsä vain ilmoittamalla matkapuhelinnumeronsa lentolipun oston yhteydessä.

Kun matkapuhelinnumero on mukana Finnair Plus -profiilitiedoissa, palvelu on käytössä automaattisesti. Matkapuhelinnumero on joka tapauksessa hyvä antaa aina lentoa varatessa, sillä myös erilaisissa lentoja koskevissa poikkeustilanteissa Finnair lähettää asiakkailleen tietoa tekstiviestein.

Maailman helpoin lähtöselvitys on tarjolla kaikille Suomesta lähteville Finnairin lennoille ja Flyben AY2000-sarjan reittilennoille sekä lähes kaikista Finnairin Euroopan reittikohteista lähteville lennoille.

Finnair on tarjonnut mahdollisuuden lähtöselvitykseen tekstiviestillä jo vuodesta 2004 lähtien. Asiakas on tarkastanut Finnairilta saamassaan tekstiviestissä olevat tiedot ja hyväksynyt lähtöselvityksen vastaamalla viestiin kirjaimella ”A”.

Nyt vastausviestiäkään ei enää tarvitse muistaa lähettää, ja asiakkaat voivat keskittyä muihin matkavalmisteluihinsa. Mobiilipalvelut ovat olleet Finnairin asiakkaiden keskuudessa hyvin suosittuja.

Asiakas saa lähtöselvitysvahvistuksen ja tarkastuskortin matkapuhelimeen aamupäivällä lähteville lennoille edellisenä iltana klo 17–19 ja iltapäivällä lähteville lennoille noin kolme tuntia ennen koneen lähtöaikaa.

Jos asiakas on jo itse tehnyt lähtöselvityksen joko netissä tai mobiilisti, ei viestiä lähetetä. Lähtöselvityksen Finnairin lennoille voi tehdä 36 tuntia ennen lentoa.

Mikäli asiakas haluaa muuttaa istuinpaikkaa tai tehdä lähtöselvityksen mukana matkustaville henkilöille, sen voi tehdä helposti mobiilitarkastuskortissa olevan linkin kautta tai Finnairin nettisivuilla. Lentokentällä mobiilitarkastuskortti tulee avata ennen turvatarkastukseen siirtymistä ja se esitetään viranomaisille.

Matkapuhelimessa täytyy olla toimiva internetyhteys linkin avaamiseen. Muussa tapauksessa tarvitaan paperinen tarkastuskortti, jonka voi noutaa Bag Drop -tiskiltä. Jos asiakkaalla on ruumaan menevää matkatavaraa, jätetään ne Bag Drop -tiskille normaalien lähtöselvitysaikojen puitteissa.

 

Lue myös: