Finnair: Norran lentäjien työtaistelutoimet tuovat muutoksia kotimaan ja lähialueiden lentoihin

Finnair_Norra_E190Finnair arvioi Norran lentäjiä edustavan FAPA ry:n julistaman ja jouluaattona alkavan ylityökiellon vaikuttavan yhtiön kotimaan ja lähialueiden lentoihin. Mahdollisisa päivystäjiä ei välttämättä ole tarpeeksi sairaustapauksia ajatellen. Lennot voivat peruuntua lyhyelläkin varoitusajalla.

Norran lentäjäyhdistys FAPA ry. aloittaa Norran lentäjiä koskevasta vuoronvaihto- ja ylityökiellon  jouluaattona 24.12.2018. Norra operoi  Finnairin kotimaan ja lähialueiden lentoja ATR- ja Embraer -koneilla.

Finnairin arvion mukaan kotimaan ja lähialueiden lentojen peruutukset joulu- ja tammikuun aikana ovat mahdollisia, jos esimerkiksi useita lentäjiä sairastuu, eikä päivystyslentäjiä ole riittävästi korvaamaan vajetta.

Lentäjäliitto FAPA:n tavoitteena on käynnissä olevissa neuvotteluissa etsiä parannuksia työhyvinvointiin, työssä jaksamiseen sekä elämänhallintaan työvuorosuunnittelua koskevilla määräyksillä. Yhdistyksen mukaan neuvottelut eivät ole edenneet ja se aloitta työtaistelutoimet 1. joulukuuta 2018.

Tuolloin Finnair ilmoitti vuokranneensa ATR 72-500 -koneen miehistöineen tanskalaisesta DAT:lta paikkaamaan mahdollisesti puuttuvia lentoja. Viimeisimmän julkistetun vuokrasopimuksen päättymispäívä koneen osalta on 22. joulukuuta.

Lennon peruuntuessa matkustaja voi muuttaa matkansa ajankohtaa kahdella päivällä aiemmaksi tai myöhemmäksi. Finnair pyrkii myös reittämään matkustajat määränpäähän vaihtoehtoisilla reitityksillä. Mikäli muutokset eivät sovi asiakkaille voivat he hakea hyvitystä käyttämättömästä lentolipusta. Finnair informoi matkustajiaan muutoksista tekstiviestillä ja/tai sähköpostilla.

Lue myös: