Finnair peruu lennot Roomaan - joustoa huhtikuun loppuun mennessä ostettuihin lentolippuihin

A321ER_6Finnair mahdollistaa asiakkailleen merkittävän jouston maalis- ja huhtikuun aikana ostetuilla lennoilla. Koronavirustilanteen seurauksena asiakkaat voivat tarpeen vaatiessa muuttaa varaustaan joustavasti marraskuun 2020 loppuun saakka. Ulkoministeriö päivitti matkustustiedotteensa Italiaan ja kehottaa välttämään tarpeetona matkailua koko maahan. Finnair keskeyttää lentonsa myös Roomaan.

Finnair pyrkii rauhoittamaan koronaviruksen aiheuttamia vaikutuksia varaustilanteeseen aiempaa joustavammilla muutosehdoilla. Finnairin lentolipun osalta voi muuttaa matkansa ajankohtaa ilman muutosmaksua ja matkustaa 30.11.2020 asti tietyin ehdoin.

Matka täytyy olla ostettu  30. huhtikuuta 2020 mennessä ja alkuperäinen matkustuspäivä on viimeistään 30. marraskuuta 2020.

Muutosoikeus ei koske Finnair Holidays -matkojen, Aurinkomatkojen tai muiden matkanjärjestäjien asiakkaita. Italian kohteita lukuun ottamatta Aurinkomatkoilla on voimassa ovat normaalit matkojen muutos- ja peruutusehdot.  Matkan peruminen kokonaan on myös mahdollista, mutta mahdollinen takaisinmaksu menee Finnairin lippusäännön mukaisesti.

Ulkoministeriön sunnuntaina 8. maaliskuuta päivittämä Italia matkustustiedote noudattaa nyt THL:n aiemmin ottamaa kantaa ja kehottaa välttämään tarpeetonta matkustamista koko Italiaan. Matkustustiedotteen suosituksella välttää tarpeetonta matkustamista koko Italiaan tuetaan Italian viranomaisten toimia epidemian leviämisen estämiseksi ja hillitsemiseksi koko maassa.

Finnair ilmoitti keskeyttävänsä lennot Milanon lisäksi myös Roomaan aikavälillä 12.3.-7.4.2020. Kyseillä aikavälillä seuraavat Rooman lennot AY1761/1762, AY1763/1764, AY1767/1768 ja AY1769/1770  on peruttu. Milanon lentojen osalta Finnair ilmoitti lentojen keskeyttämisestä 4. maaliskuuta aikavälillä 9.3.-7.4.2020.

Lippujensa muutosehtoja Finnair päivitti joustavampaan suuntaan viimeksi 6. maaliskuuta.

Myös muut lentoyhtiöt ovat tuoneet lippujen muutosehtoihin merkittäviä joustoja. Esimerksi Lufthansa tarjoaa maksutonta siirtoa huhtikuun loppuun mennessä ostetuille lentolipuilleen aina vuoden loppuun saakka.

Lue myös: