Finnair peruu lentonsa Osakaan ja Tokion Naritaan - taifuuni Hagibis iskeytyy Japaniin

Hagibis_PE_ennustemalli_JMA(päivittynyt 12.10 klo 18.30) Finnair peruu perjantaisen lentonsa Osakaan Japania lähestyvän tafuuni Hagibiksen takia. Lauantaina Finnair perui myös Naritan lentonsa. Taifuuni iskeytyy laajasti Japaniin lauantaina 12. lokakuuta ja alueelle on luvattu yli 50 solmun tuulenvoimakkuutta. Japan Airlines ja ANA ovat peruneet merkittävästi lentojaan viikonlopulta.

Finnair perui perjantaina 11. lokakuuta Helsinki-Vantaalta lähtevän lentonsa AY77 Osakaan sekä vastaavan paluulennon eli 12. lokakuuta Osakasta lähtevän lennon AY78. Finnair teki päätöksen lennon perumisesta perjantaiaamupäivän aikana.

Nyt Finnair on perunut yhden edestakaisen lennon, mutta todennäköisesti  taifuunin etenemistä seuraataan edelleen tarkasti muiden kohteiden osalta. Finnair lentää Osakan lisäksi Japanissa Nagoyaan, Tokioon ja Fukuokaan.

Lauantaina Finnair oli viivästyttänyt Tokion Naritaan suuntautuvaa lentoaan, mutta joutui illan mittaan perumaan lauantaiset Helsinki-Tokio-Helsinki lentonsa kokonaan. Peruttuja ovat siis 12.10. lähtevät AY71/AY72 ja paluulennot 13.10. AY72/AY74.

Hagibis_ennustemalli_PE_JTWCJapania lähestyvä taifuuni Hagibis on saanut japanilaiset lentoyhtiöt Japan Airlinesin ja Al Nippon Airwaysin perumaan lentojaan erityisesti Tokion lentokentillä. 

Myrskyn odotetaan saavuttavan Japanin itärannikon lauantaina 12. lokakuuta jatkaen matkaansa kohti Tokiota. Lentojen perumiset osuvat suurimmalta osin juuri lauantaille ja sunnuntaille.

Tokion Naritan lentokentän julkinen liikenne on keskeytetty ainakin sunnuntailta 13. lokakuuta. Sen lisäksi liikennettä on rajoitettu myös Tokion Hanedan lentokentällä. JAL on perunut kaikki lentonsa Naritaan. Myös Narita-Helsinki-Narita -lentonsa.

Hagibiksen sisällä tuulen voimakkuus on noin 50m/s eli noin 95 solmua ja puuskittain jopa 70m/s eli noin 135 solmua. Taifuunin odotetaan heikkenevän sen lähestyessä Tokion aluetta.

Myrsky tulee japanilaisyhtiöiden mukaan perumaan lentoja tai viivästyttämään niitä seuraavilla lentoasemilla: Tokyo Haneda, Tokyo Narita, Nagoya Chubu, Osaka Itami, Osaka Kansai,  Sendai, Yamagata, Niigata, Komatsu, Nanki-Shirahama, Tokushima, Takamatsu, Kochi, Kushiro, Obihiro, Aomori, Misawa, Akita, Hanamaki, Sendai, Yamagata, Niigata, Komatsu.

Päivitys 12.10 kello 18.30: Lisätty tieto perutuista Naritan lennoista ja rajoituksista Naritan lentokentällä

Lue myös aikaisempi uutisemme aiheesta: