Finnair tarjoaa joustavuutta varausten muuttamiseen 31.12.2021 saakka

Finnair_tail_upFinnair tarjoaa joustavuutta 1.4.2020-31.12.2021 välisenä aikana tehtyjen varausten muuttamiseen. Asiakkaiden matkustussuunnitelmat saattavat muuttua koronaviruspandemian takia ja Finnair päivitti muutoskäytäntöään tarjoten joustavuutta matkapäivien muuttamiseen.

Finnairin omien kanavien kautta lentolipun aikavälillä 1.4.2020-31.12.2021 ostanut asiakas voi muuttaa matkustuspäiviään ilman muutoskulua. Finnairin joustava lippumuutossääntö on  voimassa 31.12.2021 asti. Laajennettu muutosoikeus ei koske Aurinkomatkojen tai muiden matkanjärjestäjien asiakkaita.

Muutettavan matkustuspäivän tulee koskea Finnairin liikennöimää ja markkinoimaa lentoa, jonka lisäksi uudella lennolla tulee olla tilaa jotta varauksen muuttaminen onnistuu. Jos matkustaja halua perua lentonsa mahdollinen takaisinmaksu menee alkuperäisen lipun sääntöjen mukaisesti.

Lentolipun muutos tulee alkuperäisestä ostopäivästä riippuen tehdä viimeistään 7 päivää, 72 tuntia tai 48 tuntia ennen alkuperäistä lähtöpäivää. Muissa tapauksissa Finnair perii muutosmaksun hankittua lippua koskevien sääntöjen mukaisesti.

Matkapäiviin voi tehdä rajattoman määrän muutoksia aina siihen asti, kun joustava lippusääntö on voimassa eli 31.12.2021 asti. Sen jälkeen on mahdollista tehdä vielä yksi muutos.

Finnair tarjoaa tällä hetkellä lennoilleen myös koronaturvaa, joka sisältyy kaikkiin nykyisiin ja uusiin varauksiin veloituksetta, kun lippu varataan suoraan Finnairilta 31.8.2021 mennessä. Koronaturva on tarjolla matkustettaessa tietyistä maista kuten Suomesta lokakuun 2021 loppuun mennessä.

Finnair toteaa verkkosivuillaan, että koronavirustilanne vaikuttaa edelleen lentoliikenteeseen merkittävästi, ja useissa maissa on voimassa matkustusrajoituksia. Suomalaisyhtiö seuraa tarkasti lentojen kysyntää ja matkustusrajoituksissa tapahtuvia muutoksia ja sopeuttaa liikennesuunnitelmaansa tarvittaessa. MH