Finnair tehostaa liiallisen käsimatkatavaran valvontaa lentoasemilla - myyntiin uusi Superlight-lippu

handluggage_1Finnair tarttuu liiallisen käsimatkatavaran ongelmaa ja ottaa käyttöön muutoksia matkatavarakiintiöihin sekä tehosteta sallitun käsimatkatavaramäärän valvontaa lentoasemilla. Matkustajien koneeseen tuoma käsimatkatavaroiden kasvanut määrä on hidastanut koneeseen nousua ja vaikuttanut täsmällisyyteen sekä matkustusmukavuuteen.

“Täsmällisyys on erittäin tärkeä asia asiakkaillemme, ja nyt tehtävien muutosten tarkoituksena on varmistaa sujuva koneeseennousu, aikataulunmukaiset lentomatkat ja mukava matkustuskokemus kaikille. Liialliset käsimatkatavarat ovat näkyvä ongelma, joka vaikuttaa sekä lentojen täsmällisyyteen että matkustusmukavuuteen”, sanoi Finnairin kaupallinen johtaja Ole Orvér.

“Tehostamme myös käsimatkatavaran valvontaa lentoasemilla, ja siirrämme liialliset tai ylisuuret käsimatkatavarat maksullisina ruumaan", jatkoi Orvér.

Finnair tuo tarjolle uuden Superlight-lipputyypin Euroopan sisäisille matkoille ja tekee muutoksia lippuihin kuuluvan matkatavaran määriin. Nämä muutokset tulevat voimaan 1. kesäkuuta 2023 alkaen myytäviin lippuihin. Finnairin tavoitteena on vastata haasteisiin, joita liiallinen käsimatkatavara lennoilla aiheuttaa. 

Tavoitteena on sujuvampi koneeseen nousu ja sen myötä täsmällisempi lentoliikenne. Finnair kertoo saaneensa liiallisesta käsimatkatavarasta palautetetta asiakkailtaan sekä henkilökunnaltaan. Asia on vaikuttanut myös matkustusmukavuuteen.

Kesäkuusta alkaen uusi Superlight-lippu korvaa Economy Light -lipun Finnairin Euroopan sisäisillä matkoilla. Se sisältää yhden pienen istuimen alla kuljetettavan laukun mutta ei muita käsimatkatavaroita. Myös lentoasemalla tehdyt ostokset sisältyvät tähän, eli niiden pitää mahtua istuimen alle laitettavaan laukkuun.

Superlight-lippu sisältää yhden pienen, istuimen alla kuljetettavan laukun (40cm x 30cm x 15cm), eikä muuta. Asiakas voi ostaa isomman käsimatkatavaran (55cm x 40cm x 23cm) lisäpalveluna.

Finnair Plus -tasojäsenet saavat jatkossa isomman käsimatkatavaran tasoetuna matkustaessaan Superlight-lipulla.  

Pienen laukun sekä isomman käsimatkatavaran sisältävä Light-lippu on jatkossakin saatavilla Finnairin kaukolennoille ja Euroopan-lentojen businessluokkaan. Sekä kaukolennoilla että Euroopan liikenteessä tarjolla oleva Classic-lippu puolestaan sisältää pienen laukun, isomman käsimatkatavaran ja ruumaan menevän matkatavaran.  

Lisäksi Finnair pienentää businessluokan lippuihin kuuluvaa matkatavaramäärää, ja samalla Finnair Plus -tasojäsenten matkatavaraetuihin tulee muutoksia. Lisämatkatavaroita voi ostaa lisäpalveluna. Kaikki erikoismatkatavarat, kuten urheiluvälineet ja painavat laukut, tulee ostaa lisämatkatavaroina, eikä niitä voi sisällyttää matkatavarakiintiöön.  

Kesäkuun 1. päivästä voimaan tulevat muutokset tukevat osaltaan Finnairin strategiaa sujuvoittamalla lentotoimintaa, parantamalla lentojen täsmällisyyttä ja kasvattamalla lisäpalveluvalikoimaa.