Finnair tekniikan YT-neuvottelut päätökseen

Finnair Tekniikan helmikuun puolivälissä alkaneet yhteistoimintaneuvottelut päättyivät tänään. Neuvottelut liittyivät Finnairin suunnitelmiin luopua lentokonehuollon kannattamattomasta, pääasiassa yhtiön ulkopuolisille yrityksille tarjoamasta lentokoneiden perushuoltotyöstä.

Finnair Tekniikan henkilöstövähennykset tulevat olemaan noin 450 henkeä, ja arviolta vajaan sadan henkilön vähennys toteutettaneen liiketoimintasiirroilla. Irtisanottavien lopulliseen määrään vaikuttaa merkittävästi se, kuinka paljon vähennystarpeesta pystytään toteuttamaan yt-neuvotteluissa sovittujen eläke- ja muiden vapaaehtoisten ratkaisujen avulla sekä liiketoimintasiirtojen toteutumisesta.

Osana suunniteltua rakennemuutosta Finnair Technical Services Oy ja Suomen Transval Oy ovat tänään allekirjoittaneet aiesopimuksen, joka koskee Finnair Tekniikan Helsinki-Vantaan varastopalvelujen mahdollista liikkeenluovutusta. Näissä varastotoiminnoissa työskentelee 75 henkilöä. Aiesopimuksessa on sovittu mahdolliseen liikkeenluovutukseen liittyvien neuvottelujen jatkosta.

Finnair Tekniikan YT-neuvotteluiden aikana pyrittiin löytämään yhdessä henkilöstön edustajien kanssa vaihtoehtoja irtisanomisille ja neuvoteltiin irtisanomiskorvauksista.

- Neuvottelut ovat olleet kaikille osapuolille hyvin raskaat. Rakensimme niissä kuitenkin hyvässä yhteistyössä vaihtoehtoisia ratkaisuja ja keskustelimme irtisanomiskorvauksista. Finnair Tekniikan taloudellinen tilanne on vaikea, mutta siitä huolimatta tavoitteemme on ollut tarjota vähennyksen kohteeksi joutuvalle henkilöstölle edellytyksiä uudelleentyöllistymiseen ja siirtymäkauden toimeentuloon, Finnair Tekniikan toimitusjohtaja Kimmo Soini toteaa.

- Näin suuret vähennykset ja rakennemuutos ovat valitettavasti väistämättömiä, koska pääasiassa ulkopuolisille asiakkaille tehtävä lentokoneiden perushuoltotyö on syvästi tappiollista. Lisäksi Finnairin oma laivasto on yksi maailman moderneimpia, joten oma huoltokapasiteettitarpeemme on aiempaa pienempi, Kimmo Soini jatkaa.

Finnair Tekniikan henkilöstön vähennyssuunnitelma ja irtisanottavien määrä tarkentuvat kevään aikana, kun kiinnostus tarjottaviin vapaaehtoisiin ratkaisuihin on selvinnyt. Finnair Tekniikassa, joka on keskittynyt lentokoneiden ja niiden laitteiden sekä moottoreiden ja laskutelineiden huoltoon ja korjaukseen, on tällä hetkellä töissä 1600 henkeä.


Finnairin tiedote