Finnair uudistaa Helsinki-Vantaan Schengen-alueen loungen - muuttaa uusiin suurempiin tiloihin

Finnair_LumoFinnair investoi uusiin ja entistä laajempiin lounge-tiloihin Helsinki-Vantaan lentoaseman Schengen-alueella. Uuden loungen ovet avautuvat vuonna 2024. Muutoksella Finnair vastaa kasvaviin asiakasmääriin. 

Finnairin Helsinki-Vantaan lentoaseman Schengen-alueen lounge siirtyy uusiin ja suurempiin tiloihin, jotka valmistuvat vuoden 2024 toisella puoliskolla. Finnairin nykyinen noin 10 vuotta käytössä ollut Schengen-alueen lounge palvelee asiakkaita uuden loungen avautumiseen asti.

IMG-20201002-WA0006Uuteen Finnair Schengen -loungeen tulee kaksi tilaa, joista toinen on varattu Finnair Plus Platinum- ja Platinum Lumo -jäsenten käyttöön, ja toinen muille lounge-pääsyyn oikeutetuille asiakkaille. Vastaava järjestely on käytössä jo nykyisin Finnairin Helsinki-Vantaan lentoaseman non-Schengen-alueen Finnair Platinum Wing lounge-tiloissa. Myös nykyisessä Finnair Schengen Loungessa on oma alue Finnair Platinum Lumo -asiakkaille.

Finnairin nykyinen Schengen-alueen lounge on toiminut samoissa tiloissa vuodesta 2014 lähtien. Tuolloin uudistettuihin 1 000 neliömetrin tilohin tuli 250 asiakaspaikkaa. Tilaan rakennettiin myös suihkuhuoneet sekä lasten leikkitila. Tuolloin toteutettu lounge-palveluiden uudistus oli osa Finnairin 90-vuotisjuhlaa. Nyt vuonna 2023 Finnair viettää 100-vuotisjuhliaan.

Uusi lounge-tila avataan nykyiseen kolmioaulaan eli entiseen lähtöaulaan ja sen toisessa kerroksessa sijainneen entisen premium-turvatarkastuksen ja kongressin tiloihin.

Vanhat lounge-tilat ovat jääneet pieniksi matkustajamäärien kasvaessa ja ovella on ollut ajoittain jopa jonoa. MH

IMG-20201002-WA0007

Finnair_lounge_uudistusLue myös: