Finnair uudistaa lennonaikaista palvelua - uudet Marimekko-tekstiilit A350-koneisiin

Finnair_A350_LWKFinnair uudistaa economy- ja business-luokkien palvelua sekä uudistaa Airbus A350-900 -koneidensa sisustusta. Tavoitteena on tarjota asiakkaille ainutlaatuinen pohjoismainen asiakaskokemus. Business-luokassa panostetaan myös henkilökohtaiseen palveluun
Finnair jatkaa suomalaisen ja pohjoismaisen ruuan esittelyä kaukolennoillaan. Ruoka on yksi tärkeistä asiakaskokemukseen vaikuttavista tekijöistä, ja Finnair haluaa tuoda esiin Pohjolan ruokakulttuuria kaikilla kaukolennoillaan.  

 Finnairin uusi business-luokan palvelumalli tarjoaa asiakkaille entistä enemmän ateria- ja viinivaihtoehtoja, jotka tarjoillaan asiakkaan toiveiden mukaan.

delivery_3_2“Business-luokan asiakkaat haluavat itse määritellä milloin ja mitä nauttivat matkan aikana ja näin muokata matkastaan mieleisen,” sanoo Finnairin asiakaskokemuksesta vastaava johtaja Piia Karhu.

“Business-luokassa on jatkossa oma miehistönsä, joka vastaa yksilöllisen palvelun tarjoamisesta ja asiakkaiden toiveista huolehtimisesta matkan aikana", jatkaa Karhu.

”Suuri osa asiakkaistamme vaihtaa konetta Helsingissä matkallaan Aasian ja Euroopan välillä. Me haluamme tarjota joka lennolla pienen palan Suomea ja tuoda esiin pohjoisen makuja”, sanoo Finnairin lentojen ruokakonsepteista vastaava Maarit Keränen.

Osana palvelu-uudistusta Aasiasta aamulla lähtevien lentojen business-luokan tarjoiluun lisätään uusi suomalaisesta kahvitteluperinteestä ammentava kahvitarjoilu, jossa tarjolla on seitsemän eri leivonnaista tai muuta herkkua. Ajatuksena on esitellä suomalaista kahvitteluperinnettä ja tarjota business-luokan matkustajille rentouttava kahvihetki kahden ateriatarjoilun välissä. 

Business-luokan uusi palvelumalli on käytössä 7. helmikuuta 2018 lähtien Seoulin, Tokion ja Shanghain reiteillä, ja se tulee muille kaukoreiteille kevään ja kesän aikana. 

af453ca27cae0fee_orgFinnairin business-luokan menut vuodelle 2018 ovat ruotsalaisen suomalaistaustaisen huippukokin Tommy Myllymäen käsialaa, ja niissä näkyvät kauden kasvikset ja pohjoiset maut. Helmikuun 7. päivä lennoille tulevassa talvimenussa on mm. graavilohta sekä häränposkea, juuriselleriä ja lehtikaalia.  

”Ilmassa tarjottavaan ruokaan liittyy joitakin rajoituksia, mutta myös paljon mahdollisuuksia. Minulle on tärkeää, että ruoka on puhdasta, selkeää ja aina kauden mukaista – yksinkertaisesti siis hyvää ruokaa ja hyviä makuja”, sanoo Tommy Myllymäki. 

Economy-luokan vuoden 2018 ateriat Helsingistä lähtevien lentojen osalta on suunnitellut Suomen kokkimaajoukkue. Valikoimassa on perunasalaattia, lammaspataa ja naurista sekä leipäjuustokakkua sisältävä talvimenu on tarjolla kaukolennoilla 7. helmikuuta 2018 alkaen. Kesälle ja syksylle on tarjolla omat kauden raaka-aineita juhlistavat menut.  

”Haluamme esitellä ainutlaatuista suomalaista keittiötä ja viedä sitä sinivalkoisin siivin maailmalla. Tarjoamme lentomatkustajille läpileikkauksen kotimaisesta gastronomiasta ja nostamme rohkeasti esille suomalaisia ruokaperinteitä ja paikallisia erikoisuuksia", sanoo Eero Vottonen Suomen kokkimaajoukkueesta.


Uusi ilme ja uudet Marimekko-printit A350-matkustamoon


A350_Kivet_tail_2_FinnairMatkustamon ilme on tärkeä osa matkustuskokemusta, ja Finnair uudistaa Airbus A350-koneidensa matkustamoa uusilla istuinpäällisillä ja uusilla Marimekko-tekstiileillä.

Economy-luokan ja business-luokan peitot, tyynyt ja muut tekstiilit saavat uudet sinisävyiset Marimekko-kuosit, ja myös astioihin tulee sinisen sävyjä. Uutuustekstiilien ja -astioiden kuvioina ovat Maija Isolan klassikkokuviot Kaivo, Lokki ja Kissapöllö. 

“Pohjoinen luonto ja suomalaiset kodit olivat uuden ilmeen inspiraation lähteenä. Matkustamon uudet pohjoiset värit ja tekstiilit tuovat matkustamoon rauhallisen ja raikkaan tunnelman”, sanoo matkustamosisutuksesta Finnairissa vastaava David Kondo. 

Uudet matkustamoelementit tuodaan Finnairin Airbus A350-koneisiin vaiheittain vuoden 2018 aikana. 

Lue myös: