Finnair vähentää lennonaikaista palvelua tilapäisesti - Helsinki-Vantaan Platinum Wing Lounge suljetaan

HK_bagdrop_3Finnair tekee tilapäisiä muutoksia lennonaikaiseen palveluun kaikilla reiteillään ja palveluihin Helsinki-Vantaan lentoasemalla koronavirustilanteen takia. Toimilla pyritään vähentämään suoraa kontaktia asiakkaiden ja matkustamohenkilökunnan välillä.

Finnair toteaa asiakkaidensa ja henkilökuntansa turvallisuuden  ja hyvinvoinin olevan sille ensiarvoisen tärkeää. Koronavirustilanteen seurauksena Finnair tekee muutoksia lennonaikaiseen palveluun kaikilla reiteillään vaiheittain 13. maaliskuuta alkaen. Toimilla vähennetään suoraa kontaktia asiakkaiden ja matkustamohenkilökunnan välillä.

A350_matkustamo_tarjoiluaKaikilla lennolla hyväksytään toistaiseksi ainoastaan korttimaksut. Euroopan-lennoilla ei voi tehdä tax free -ostoksia, ja mannertenvälisillä lennoilla se onnistuu vain pyynnöstä. Ennakko-ostosten tekeminen paperisia tilauskaavakkeita käyttäen ei ole mahdollista, mutta ostoksia voi tehdä ennakkoon paluulennolle Finnairin Nordic Sky -portaalin kautta.

Muutokset näkyvät myös Helsinki-Vantaan lentoaseman palveluissa. Myös siellä vähennetään suoraa kontaktia asiakkaiden ja henkilökunnan välillä, jotta varmistetaan kaikkien turvallisuus ja  hyvinvointi koronavirusepidemian aikana.

 Matkustajia pyydetään esittämään matkustusasiakirjat lähtöselvitysvirkailijalle ojentamatta niitä hänelle. Henkilökunta avustaa matkustajia itsepalveluautomattien käytössä koskematta kosketusnäyttöihin. Matkatavaralipukke itsepalveluautomaatista tulee kiinnittää laukkuun itse.

FI_Lounge_PL_1Myös lentoaseman palveluissa on muutoksia, sillä Finnair Platinum Wing -lounge Helsinki-Vantaan lentoaseman non-Schengen puolella suljetaan toistaiseksi 18.3.

Finnair Business Lounge palvelee asiakkaita, kun lento lähtee non-Schengen-alueelta. Finnair Lounge lentoaseman Schengen-puolella on käytössä silloin, kun lento lähtee Schengen-alueelta. Muutokset aukioloajoissa ovat kuitenkin mahdollisia.

Muutokset ruoka- ja juomatarjoilussa reiteittäin

Pohjoismaat, Baltia, Puola, Venäjä ja Innsbruck

  • Businessluokassa on tavallista suppeampi ruoka- ja juomatarjoilu.
  • Economyluokassa ei ole lainkaan tarjoilua toistaiseksi, tarjoilemme vettä pyynnöstä.

Saksa, Ranska, Italia, Iso-Britannia, Espanja, Sveitsi, Unkari ja Tshekki

  • Businessluokassa on tavallista suppeampi ruoka- ja juomatarjoilu.
  • Economyluokassa tarjoamme sinulle mehua ja vettä. Emme valitettavasti voi toimittaa ennakkoon tilattuja aterioita lennoille. Voit hakea tällä lomakkeella hyvitystä ateriasta, jota emme voineet toimittaa sinulle.

Kanariansaaret, Funchal, Dubai, Hurghada ja Alanya

  • Businessluokassa on tavallista suppeampi ruoka- ja juomatarjoilu.
  • Economyluokassa on tavallista suppeampi ruoka- ja juomatarjoilu.

Mannertenväliset lennot

  • Businessluokassa on tavallista suppeampi ruoka- ja juomatarjoilu.
  • Economyluokassa on tavallista suppeampi ruoka- ja juomatarjoilu.