Finnair vähentää suoria kotimaan lentoja vuonna 2020 - yhteyksiä muutetaan kolmiolennoiksi

Norra_FIN_ATRFinnair uudistaa kotimaan liikenteessä ja muussa lähiliikenteessä käytettävien Norran operoimien ATR-koneidensa liikenneohjelmaa. Muutosten on määrä tuoda väljyyttä täsmällisyyden parantamiseksi, mutta samalla vähentyvät myös suorat lennot.

Finnair kertoo tarjoavansa kesäkaudella 2020 eli maaliskuun 29. päivä lähtien aiempaa yhtenäisemmät ja vaihtomatkustusta paremmin tukevat aikataulut useisiin kotimaan kaupunkeihin. Aikatauluihin on yhtiön mukaan rakennettu myös aiempaa enemmän väljyyttä täsmällisyyden parantamiseksi. Kolmiolennoill myös täyttöasteet saataneen aiempaa korkeammiksi.

 "Uudistettu ATR-liikenteen aikataulu parantaa toimintavarmuuttamme ja on yhtenäisempi viikosta toiseen. Asiakkaamme kotimaassa voivat hyödyntää myös entistä sujuvampia yhteyksiä Finnairin laajaan reittiverkostoon”, sanoo Finnairin Suomen myynnin ja globaalin yritysmyynnin johtaja Sari Fairchild.

 Kemin osalta suorat lennot vähenevät, kun AY513 Helsinki-Kemi ja AY514 Kemi-Helsinki poistuvat liikenneohjelmasta. Tilalle tulee arkipäiville kolmiolento Helsinki-Kemi-Kokkola-Helsinki.

Muutos tuo Finnairin mukaan jopa viisi lisävuoroa viikossa Kokkolaan. Kemiin ja Kokkolaan lennetään jatkossa kolmella kolmiolennolla arkipäivisin. 

Kolmiolento on luvassa myös Jyväskylän ja Kajaanin reiteille. Muutosten myötä Jyväskylään ja Kajaaniin lennetään kolmella kolmiolennolla arkipäivisin. Se tuo jopa viisi lisävuoroa viikossa Jyväskylään.  

AY415 Helsinki-Kajaani ja AY416 Kajaani-Helsinki, sekä AY285 Helsinki-Jyväskylä ja AY286 Jyväskylä-Helsinki korvataan Helsinki-Jyväskylä-Kajaani-Helsinki –kolmiolennolla.

AY411 Helsinki-Kajaani ja AY412 Kajaani-Helsinki poistuvat liikenneohjelmasta ja korvataan Helsinki-Kajaani-Jyväskylä-Helsinki –kolmiolennolla, jota operoidaan arkipäivisin.  

Edellisten lisäksi Finnair tekee muutoksia myös useiden muiden lentojen aikatauluun. Niiden on määrä parantaa jatkoyhteyksiä Finnairin verkostoon.  

Kesäkauden 2020 lentoaikataulut päivitetään Finnairin verkkopalveluihin syys-lokakuun aikana. Finnair on yhteydessä asiakkaisiin, joilla on varauksia lennoille, joita aikataulumuutokset koskevat.