Finnair vuokraa lisäkapasiteettia Jettimelta - Boeing 737 lentää kotimaan ja Euroopan reiteillä

Jettime_JTV_4(päivitys 4.12 klo 07.45) Finnair vuokraa tanskalaisen Jet Timen tytäryhtiöltä Jettime A/S:ltä koneen miehistöineen 4.-10. joulukuuta paikatakseen huoltotoiminnan resurssivajetta. Vuokrakone operoi tarvittaessa kotimaan ja lähialueiden reiteillä.

 Jettimelta vuokrattava kone on kapearunkoinen 148-paikkainen Boeing 737-700. Vuokrakoneella lennetään Finnairin lentoja kotimaassa ja Euroopassa. Lentojen aikataulu pysyy samana. Finnairin lentoja saapuu lentämään OY-JTY. Vuonna 2001 valmistunut 737-700 on ollut Jettimen operoinnissa vuodesta 2011 lähtien.

Kyseisellä koneella operoitavilla lennoilla palvelu- ja ateriakonsepti on sama kuin Finnairin lennoilla sekä Business- että Economy-luokassa. Lennoille toimitetaan myös ennakkoon tilatut ateriat ja ostokset.

 Finnair pahoittelee tilanteesta asiakkaille mahdollisesti aiheutuvaa vaivaa ja pyrkii lähettämään tiedot operoivan lentoyhtiön muutoksesta. Finnair huomauttaa, että operoiva lentoyhtiö saattaa muuttua lyhyellä varoitusajalla.

Jettime_JTV_1Mikäli asiakas haluaa vaihtaa tai perua lentonsa operoivan lentoyhtiön muutoksen seurauksena tulee hänen olla yhteydessä Finnairin asiakaspalveluun.

Finnair paikkasi huoltotoimintojen resurssivajetta myös vuokraamalla liettualaisen ATR72-200 -koneen operoimaan reittejään 27. marraskuuta 2017 - 3. joulukuuta 2017 välisenä aikana.

Jettime on lentänyt Finnairille mm. kesällä 2016, kun Finnairin nykyisin kokonaan omistamalla lentoyhtiö Norralla oli resurssipulaa. Kone oli käytössä myös marraskuussa Finnairin ja sen lentäjien työehtosopimusneuvotteluiden aikaan.

Jettime on operoinut myös lentoja Suomesta Turkkiin. Nykyisin yhtiöllä on Suomen ilma-alusrekisterissä yhä OH-JTZ. Kysessä on ensimmäinen ja nykyisin ainoa suomalaisessa OH-rekisterissä oleva Boeing 737. Sitä operoi Jet Time A/S. Toinen Suomeen rekisteröity koneyksilö OH-JTV poistui kotimaisesta rekisteristä jo helmikuussa 2016.

Päivitys 4.12 klo 07.45: Lisätty tieto Finnairin vuokraamasta koneyksilöstä.

Lue myös: