Finnairin Göteborgin lento teki hätälaskun Turkuun - savun hajua matkustamossa

OHLKE_031217Finnairin lento Helsinki-Vantaalta Göteborgiin (AY865) on tehnyt hätälaskun Turun lentoasemalle illansuussa, Koneessa oli savun hajua matkustamossa. Aftonbladetin lukijakuvan perusteella Embraer 190 -kone oli kiitotiellä hätäuloskäyntien liukumäet laukaistuna.

Lennon operoi Finnairin kokonaan omistama tytäryhtiö Norra Embraer 190 -matkustajakoneella (OH-LKE). Koneessa oli sata matkustajaa ja neljän hengen miehistö. Ilmeisesti kukaan ei ole loukkaantunut.

Finnair_Norra_E190Embraer oli juuri ylittänyt Kemiön saaren kun se joutui kello 17 maissa kääntymään kohti Turkua (otsikkokuvassa tallenne FlightRadar24-palvelusta).

Pelastuslaitos varmisti laskeutumisen Turun lentoasemalle. Turun Sanomien mukaan paikalla oli kaikkiaan 15 pelastusyksikköä.

Turun kentän lentoliikenteessä oli viivästyksiä tapauksen vuoksi. Finnair kertoo Twitterissä, että koneen matkustajia yritetään uudelleenreitittää. Embraer 190 menee tarkastukseen.

Turun lentoaseman ainoa kiitotie 08/26 oli tapauksen takia suljettuna. Sen myötä muut vuorokoneet Turkuun eivät päässeet laskuun.

Matkustajien evakuoiminen matkustajakoneen hätäuloskäyntien liukumäkien kautta on Suomessa erittäin harvinaista. Onnettomuustutkintakeskus onkin aloittanut Turkuun  hätälaskun tehneen OH-LKE:n savun hajun aiheuttaneiden syiden tutkinnan.

OHLKG_031217Myös Finnairin Oslon kone kääntyi sunnuntaina illansuussa takaisin kesken lennon ehdittyään jo Ruotsiin Uppsalan tasalle (kuvassa vasemmalla FlightRadar24-tallenne). Kyseessä oli Turun tapauksen kanssa samanlainen Norran operoima Embraer E-190 (OH-LKG)

Kone palasi takaisin Helsinki-Vantaan lentoasemalle. Finnairin mukaan kyseessä oli tekninen ongelma. T.T. / M.H.

Uutinen päivittynyt.