Finnairin Miamin reitti kesätauolle ja lennot jatkuu lokakuussa - myös Chicagon lentoja vähennetään

Miami_1Finnair tekee muutoksia kesän 2017 liikenneohjelmaansa tilapäisen miehistö- ja lentokonevajeen vuoksi. Finnairin Miamin reitti on tauolla 4.5.-29.9. ja Finnair peruu myös kaksi Chicagon viikkovuoroistaan toukokuussa.

”Olemme pahoillamme asiakkaillemme näistä muutoksista aiheutuvasta vaivasta, ja teemme parhaamme tarjotaksemme sopivat vaihtoehtoiset lennot heille”, sanoo Finnairin kaupallinen johtaja Juha Järvinen.

”Otamme yhteyttä kaikkiin asiakkaisiin, joilla on varaus peruttaville lennoille. Jos sopivaa uutta reititystä ei löydy, asiakkaat voivat hakea lipun hinnan takaisinmaksua.”

Finnair tarjoaa yhteydet Miamiin kesällä 2017 oneworld-kumppaniensa American Airlines, Iberia ja British Airwaysin lennoilla.

Lokakuun 1. päivästä lähtien Finnair lentää jälleen suoria lentoja Miamiin kolme kertaa viikossa.

Finnair laajensi Miamin-reitin ympärivuotiseksi huhtikuussa 2016. Miami palasi Finnairin reittiverkostoon tauon jälkeen joulukuussa 2014. Lentoja on ollut kolmesti viikossa.

Chicagoon Finnair lensi kesällä 2016 viidesti viikossa. Nyt viidestä viikkovuorosta jää jäljelle maanantai, torstai ja sunnuntai lähdöt. Pois jäivät perjantain ja lauantain lennot.

miami_3Finnairin Miamin ja Chicagon lennot ovat osa yhtiön Pohjois-Atlantin liikennettä koskevaa yhteistyöhanketta, jossa ovat mukana British Airways, Iberia, American Airlines ja US Airways.

Finnair on joutunut siirtämään kaukoreittejään ulkopuolisten operaattoreiden lennettäväksi sekä myös keskeyttämään lentoja. Syynä on ollut kone- ja miehistöpula. New Yorkin ja Miamin reiteillä on nähty muita operaattoreita. Parhaillaan tauolla on reitti Kiinan Chongqingiin ja Miamin lentoja operoi Iberia aina 1. toukokuuta 2017 saakka.

Lue myös: