Flybe Limited selvitystilaan - kaikki lennot keskeytetty

G-ECOR_140722Flybe Limited ilmoitti aikaisin lauantaiaamuna 28. tammikuuta 2023 keskeyttävänsä lennot ja yhtiön menevän selvitystilaan. Flyben matkustajien ei tule saapua lentoasemille. Uusin Flybe nimellä toiminyt lentoyhtiö aloitti operaatiot keväällä 2022.

Flybe tiedotti verkkosivuillaan lauantaiaamuna hieman kello 05.00 jälkeen yhtiön joutuvan selvitystilaan. Lontoolaistuomioistuin nimesi 28. tammikuuta selvitysmiehiksi David Piken ja Robert Pinkin.

Kaikki yhtiön lennot on peruttu. Flyben mukaan matkustajien ei tule saapua lentoasemille vaikka heillä olisi ostettu lippu yhtiön lennoille.

Flybe lensi Belfastin, Birminghamin ja Heathrown lentoasemilta Ison-Britannian sisäisiä lentoja sekä lentoja Amsterdamiin ja Geneveen.

Matkustajien, joiden on edelleen tarve matkustaa tulee tehdä omat ratkaisunsa ja ostaa uudet liput toiselta lentoyhtiöltä, junayhtiöltä ja bussiyhtiöiltä.

Flybe Limited oli aloittanut lennot huhtikuussa 2022 ja se suunnitteli lentävänsä yli 500 viikkovuoroa reiluun 20 kohteeseen. Laivastossa oli määrä lentää kaikkiaan 32 Bombardier Q400 -potkuriturbiinikonetta. Nyt koneita oli käytössä yhdeksän. 

Nyt toimintansa keskeyttäneen Flyben hankki keväällä 2021 omistukseen Cyrus Capitalin Thyme Opco. Edellinen Flybe eri omistuspohjalla toiminut kaatui maaliskuussa 2020 koronaviruspandemian aiheuttamiin taloudellisiin vaikeuksiin.

Lue myös: