Flybe Nordic Finnairin omistukseen - keskustelut Staffpointin ja GWS:n kanssa jatkuvat

FlyBe_tailFinnair on ostanut Flybe UK Ltd:ltä 60 prosenttia Flybe Nordic AB:n osakkeista 1 euron kauppahintaan, ja Flybe Nordic siirtyy väliaikaisesti Finnairin omistukseen. Kauppa on toteutunut 31. maaliskuuta 2015. Finnair kuitenkin jatkaa edelleen keskusteluja Flybe Nordicin jatko-omistuksesta.

Finnair allekirjoitti Staffpoint Holding Oy:n ja G.W. Sohlberg Ab:n (GWS) kanssa 7.1.2015 aiesopimuksen yritysjärjestelystä, jonka myötä Staffpoint ja GWS omistaisivat 60 prosenttia Flybe Nordicista.

”Kerroimme viime marraskuussa Finnairin ja Flybe UK Ltd:n Flybe Nordic -yhteistyön päättyvän ja sovimme, että Flybe UK myy 60 prosentin omistusosuutensa yhtiössä joko kolmannelle osapuolelle tai Finnairille. Kun keskustelut Staffpointin ja GWS:n kanssa vielä jatkuvat, Finnair ostaa nyt Flybe UK:n osuuden. Toivomme kuitenkin voivamme solmia osakkeiden ostosopimuksen lähikuukausina”, sanoo Finnairin toimitusjohtaja Pekka Vauramo.

Finnair_Pekka_Vauramo_2Flybe Nordic omistaa kokonaan suomalaisen tytäryhtiönsä Flybe Finlandin osakekannan. Flybe Finland operoi ATR 72 - ja Embraer -lentokoneilla mittavaa 26 lentokoneen ostoliikennettä Finnairin kotimaan ja Euroopan reiteillä. Flybe Finlandin operoimat lennot jatkuvat normaalisti.

”Finnairin tavoitteena on löytää yhdessä kumppaniensa kanssa Flybe Finlandille liiketoimintamalli, joka mahdollistaa alueellisen lentämisen kehittämisen taloudellisesti kestävällä tavalla". jatkaa Vauramo.

"Tärkeä askel tähän suuntaan otetaan toukokuun alussa, kun Flybe Finlandin tähän asti omalla kaupallisella riskillään operoimat reitit muuttuvat Flyben lennonnumerolta Finnairin lennonnumerolle ja samalla Finnairin ostoliikenteeksi, kuten olemme aikaisemmin kertoneet. Lisäksi yhtiössä on toteutettu sisäisesti useita muutoksia talouden parantamiseksi”, päättää Vauramo.

Finnair_tails_smallFlybe Nordicin omistuspohjan muutoksella ei ole välitöntä vaikutusta Finnairin tulokseen. Finnair arvioi taseessaan olevien Flybe Nordiciin liittyvien erien oikeellisuutta säännöllisesti ja viestii mahdollisista vaikutuksista tarkemmin yhtiön osavuosituloksen yhteydessä 7. toukokuuta 2015.

Lue myös: