Germanian lennot loppuivat - yhtiö on maksukyvytön

D-AGEL_111018Yli 30-vuotiaan lentoyhtiö Germanian lennot loppuivat maanantaina 4. helmikuuta rahojen loputtua. Vielä vähän aikaa sitten Germania ilmoitti saaneensa lisärahoitusta, mutta se ei lopulta kuitenkaan turvannut operoinnin jatkuvuutta. Germania on lentänyt talvisin myös Suomeen kolmea eri reittiä kohteinaan Kittilä ja Rovaniemi

Germania Fluggesellschaft mbh ja sen huoltopalveluita tarjonnut Germania Technik Brandenburg GmbH sekä Germania Flugdienste GmbH ovat aloittaneet maksukyvyttömyysmenettelyn maanantaina 4. helmikuuta 2019.

Lennot loppuivat maanantain ja tiistain välisenä yönä ja yhtiö on tiedottanut asiasta työntekijöilleen. Tässä vaiheessa sveitsiläinen Germania Flug AG ja Bulgarian Eagle jatkavat edelleen operointiaan.

Matkustajat, jotka ovat varanneet lentonsa matkanjärjestäjä kautta tulee ottaa yhteyttä sinne saadakseen mahdollisia korvaavia järjestelyitä. Sen sijaan matkustajat, jotka ovat ostaneet lentonsa suoraan Germanialta eivät tule saamaan uutta matkajärjestelyä.

Germania_HB-JOHTalvikaudella 2016/2017 Germania aloitti lennot mm. Zürichistä Rovaniemelle sekä Berliinistä Rovaniemelle ja Düsseldorfista Kittilään. Osa lennoista oli edellämainitun sveitsiläisen Germania Flug AG:n lentoja. Kyseisen yhtiön koneet ovat täysin samanvärisiä kuin Germanialla, mutta ne on rekisteröity Sveitsiin.

Germanian lyhyen aikavälin rahoitustarve ilmeni viime kesänä kohonneiden polttoainekustannusten seurauksena sekä euron heiketessä dollariin nähdeen. Näiden lisäksi  uusien koneiden käyttöönotto viivästyi ja yhtiön kalustoa jouduttiin huoltamaan tavallista edemmän. Yhteinen painolasti oli liikaa eikä operaatioiden jatkuvuutta voitu turvata.

Vielä 19. tammikuuta yhtiö kertoi ylittäneensä 15 miljoonan rahoitustarpeen kattamisen, jonka avulla operaatiot olisi turvattu. Myös varauskirjan tilanteen kerrottiin olevan hyvä lähikuukausillle sekä edellisvuotta parempi koko kesäaikataulukaudelle.

D-ASTT_140317Tuolloin yhtiö vakuutti matkustajille, alihankkijoilleen sekä sopimuskumppaneilleen, että ne voivat luottaa Germania Fluggesellschaftiin myös tulevaisuudessa.

Germania tarjosi lähtöjä 18 lentokentältä Euroopasta yli 60 kohteeseen myös Pohjois-Afrikassa ja Lähi-Idässä. Kaikkiaan yhtiöiden laivastossa 37 konetta. Germania Fluggesellschaft mbh oli perustettu vuonna 1978.

Euroopassa kaatui vuoden 2018 aikana ainakin seitsemän lentoyhtiötä.