Grand Caravaniin lähes 25 prosenttia lisää tehoa

grandcaravan_cessnaCessnan suositusta 208B Grand Caravan -potkuriturbiinikoneesta on tänään julkistettu Oshkoshissa uusi versio. Grand Caravan EX esittelee entistä tehokkaamman Pratt & Whitney Canada PT6A-140 -moottoriversion, jossa on lähes 25 prosenttia enemmän potkua kuin aiemmassa voimanlähteessä.

Aikaisemmin Grand Caravanin PT6A-114A-voimanlähde tuotti 675 hevosvoimaa kun EX-versiossa on tarjolla 867. Lisäteho parantaa suorituskykyä erityisesti kuumissa ja korkeissa olosuhteissa.

Samaten uuden voimanlähteen myötä Grand Caravanin nousunopeus paranee 20 prosenttia. Matkalentonopeus kasvaa 10 - 12 solmulla. Lisäteho myös lyhentää lähtökiitoa sadalla metrillä.

EX:n myötä Caravanin lentovalot muuttuvat ledeihin perustuviksi. Avioniikkana säilyy hyväksi havaittu Garmin G1000. Koneeseen saa myös Wipairen-amfibiokellukkeet.

Cessna kertoo kuunnelleensa asiakkaita uutta versiota suunnitellessaan. Caravaneja käytetään paljon rahdin ja matkustajien kuljetukseen alkeellisissa olosuhteissa syrjäisillä seuduilla. Lisäteho auttaa monessa tehtävässä.

Cessna 208 Caravan teki ensilentonsa jo vuonna 1982. Nyt uudelleenmoottoroitu 208B Grand Caravan on koneen pidennetty versio.

Luotettavaksi osoittautuneen työjuhdan suosio ei osoita hiipumisen merkkejä:  toukokuussa Cessna ilmoitti rakentavansa uuden kokoonpanotehtaan Kiinaan.

Ensimmäiset Grand Caravanin EX-versiot toimitetaan asiakkaille kuluvan vuuoden viimeisellä neljänneksellä.