Helsingin ylle ilmailua ja dronetoimintaa rajoittava alue itsenäisyyspäivän 6.12.2020 ajaksi

EFR489HelsinkiHelsingin keskustan ylle muodostetaan itsenäisyyspäivän 6. joulukuuta 2020 ajaksi lentokieltoalue, joka koskee yleisilmailua sekä drone- ja lennokkitoimintaa. Rajoitusalueella halutaan turvata itsenäisyyspäivän viettoa, jonka aikana Helsingin yllä nähdään myös neljän F/A-18 Hornet -hävittäjän parvi.

 Helsingin keskustan ylle luodun EFR489 Helsinki -rajoitusalueen osalta ilmatilan käyttörajoitus koskee yleisilmailua, RPAS-, drone- ja lennokkitoimintaa.
 
Tilapäisen rajoitusalueen sisäpuolelle jää Helsingin keskustan lisäksi mm. Katajanokka, Kruununhaka, Töölö, Ruoholahti, Länsisatama, Hernesaari, Lauttasaari, Kuusisaari ja Lehtisaari.
 
Day-parvi_saapuu_040620Kyseinen rajoitusalue kieltää ilmailutoiminan maan pinnalta 1000 jalan eli reilun 300 metrin korkeuteen saakka<--break- />.

Taivaalla nähdään itsenäisyyspäivän aamupäivänä Ilmavoimien Hornet-parvi. Lue lisää erillisestä uutisestamme, johon on linkki tämän uutisen lopussa.
 
Tilapäinen rajoitusalue astuu voimaan 6.12.2020 kello 10.00 alkaen. Voimassaolo päättyy itsenäisyyspäivän iltana kello 24.00 Suomen aikaa. Poliisi ei myönnä poikkeuslupia rajoitusalueelle ilman pakottavaa erityistä syytä.
 
Rajoitukset eivät koske sotilas-, rajavartio-, poliisi-, tulli-, merenkulku- ja ilmailuviranomaisia eikä pelastustointa, ensihoitopalvelua tai potilaskuljetuksia hoitavia viranomaisia tai heidän määräämiään lentoja silloin, kun näille viranomaisille säädettyjen tehtävien suorittaminen vaatii lentämistä alueella.

Rajoitukset eivät myöskään koske kiireellistä lääkintälentotoimintaa helikoptereilla, eikä lentoja jotka perustuvat Suomea sitovaan kansainväliseen velvoitteeseen.

Poliisi_drone_laatikotHelsingin itsenäisyyspäivää saadaan Helsingin poliisin arvion mukaan näillä näkymin juhlia rauhallisissa merkeissä.
Etelä-Suomen aluehallintovirasto on kieltänyt kaikkien yli 10 hengen yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämisen sisätiloissa ja ulkotiloissa Helsingin alueella. Aluehallintaviraston mukaan pienempiäkään tilaisuuksia ei tule järjestää, ellei se ole aivan välttämätöntä.

Poliisi_Matrice_ilmassa_maastaHelsingin poliisi kertoo myös varautuvansa itsenäisyyspäiväviikonloppuun riittävin resurssein valvoen myös aluehallintaviraston määräysten toteutumista kokoontumislain mukaisten yleisten kokousten ja yleisötilaisuuksien osalta.

Poliisi seuraa itsenäisyyspäivän viettoa varmasti myös ilmatilasta käsin. Dronet välittävät poliisille tilannekuvaa laajalta alueelta.

Lue myös: