Helsinki-Vantaalla ylittyy viikonloppuna 16 miljoonan matkustajan raja

HEL_terminaali_twr_1Helsinki-Vantaalla saavutetaan viikonlopun aikana uusi merkkipaalu, kun lentoaseman matkustajamäärä ylittää 16 miljoonan matkustajan rajan ensimmäistä kertaa kentän historiassa.

"Kasvu on osoitus siitä, että Helsinki-Vantaan lukeutuu eurooppalaisten lentoasemien kärkikastiin. Aasian-lentojen määrässä mitattuna Suomen päälentokenttä on viidenneksi suurin lentoasema Euroopassa", iloitsee lentoasemanjohtaja Ville Haapasaari Finaviasta.

Positiivista kehitystä on Haapasaaren mukaan tiedossa myös ensi vuonna, jolloin Helsinki-Vantaalta lennetään 21 kaukokohteeseen. Japanin-reittien määrässä Helsinki-Vantaa kipuaa ensi kesänä jo Euroopan suurimmaksi lentokentäksi.

"Helsinki-Vantaalta lähtee yli sata viikoittaista kaukolentoa, joista 85 suuntautuu Aasiaan ja 15 Yhdysvaltoihin".

Lentoreittiverkoston laajentuminen ja Helsinki-Vantaan asema Euroopan ja Aasian välisessä vaihtoliikenteessä tuo maahamme ulkomaalaisia matkailijoita. Haapasaari uskoo, että Suomeen suuntautuvassa matkailussa on merkittävää tulevaisuuden kasvupotentiaalia.

Matkailu- ja Ravintolapalvelut ry:n hiljattain julkaiseman tilaston mukaan aasialaisten matkustus Suomeen on selkeässä kasvussa. Esimerkiksi kiinalaisten yöpymiset ovat kasvaneet yli 40 prosenttia.

"Olemme mukana tässä matkailualan kehityksessä ja tuemme omalta osaltamme toimialan imua kansainvälisillä markkinoilla. Ennusteiden mukaan Helsinki-Vantaan kautta kulkee vuonna 2020 jo 20 miljoonaa matkustajaa", Haapasaari sanoo.

Edellisen kerran Helsinki-Vantaalla juhlittiin matkustajamäärien kasvua joulukuussa 2013, kun lentoasemalla ylitetiin 15. miljoonan matkustajan raja. Jiayang Zhuo matkusti tuolloin Amsterdamista Helsinki-Vantaan kautta Shanghaihin.

 Finavia on käynnistänyt 900 miljoonan euron kehitysohjelman, jonka tavoitteena on vahvistaa Helsinki-Vantaan asemaa sekä kansainvälisessä lentoasemien kilpailussa että Euroopan ja Aasian välisen lentoliikenteen merkittävänä solmukohtana.

Kansainvälisesti kilpailukykyinen lentoasema on koko Suomen hyvinvoinnin kannalta tärkeä ja sen avulla voidaan säilyttää suomalaisten hyvät lentoyhteydet ympäri maailmaa. Laajennuksen ansiosta lentoasemalla voidaan palvella 20 miljoonaa vuotuista matkustajaa vuonna 2020

Lue myös: