Helsinki-Vantaan katseluterassi suljetaan kattoremontin seurauksena kuukaudeksi

katselutasanne_7Helsinki-Vantaan TOKE-toimistorakennuksen katolla sijaitseva katseluterassi suljetaan kattoremontin seurauksena. 18. syyskuuta alkava remontti sulkee suositun katselutasanteen noin kuukaudeksi.

Helsinki-Vantaan katseluterassi suljetaan 18. syyskuuta 2018 alkaen. Syynä ovat vesikatto- ja terassirakenteiden uusinta. Varsinaisbitumi Oy:n toteuttaman remontin arvioidaan valmistuvan 18. lokakuuta 2018.

katselutasanne_12Remontin aikana ei ole luvassa muutoksia esimerkiksi lumensulatusta tai sen parempaa poistoa ajatellen. Katselutasanteen ulkoterassi on talvella suljettuna mikäli siellä on lumipeite.

Edellisen kerran katseluterassille tehtiin rakenteellisia muutoksia kesällä 2017. Tuolloin parannettiin tilan suojausta ja estettiin pääsyä rakennuksen kattoalueelle.

Katseluterassi avattiin TOKE-rakennukseen kesäkuussa 2012 lentoaseman 60-vuotisjuhlien yhteydessä. Se on osoittautunut suosituksi ja alkuvaiheessa sinne jopa jonotettiin. Alueella saa olla 20 henkeä ulkoterassilla ja 20 sisätiloissa.

Katselutasanne_6Näköalatasanteelta aukeaa näkymät kiitoteille 1 ja 2 sekä asematasolle, jossa ovat koneiden pysäköintipaikat. Terassin lämpimissä sisätiloissa on lentojen aikataulunäyttö, virvoitusjuoma-automaatti sekä Helsinki-Vantaan historiasta ja nykypäivästä kertova pienimuotoinen valokuvanäyttely.

Näköalatasanne on avoinna joka päivä klo 7-22. Sisäänpääsy on maksuton. Talvikausina ulkoterassi on ollut suljettuna lumen ja liukkauden takia.