Helsinki-Vantaan Marshallerit saivat pistokehybridin

Marshall_mitsubishiSuomen myydyin ladattava hybridiauto Mitsubishi Outlander PHEV on näkyvässä roolissa Helsinki-Vantaan lentoasemalla. Finavialle toimitettu PHEV toimii asematasolla Marshallerin ajamana ns. Follow Me -autona, jonka tehtävänä on opastaa lentokoneet oikeille paikoilleen.

Mitsubishi Outlander PHEV soveltuu sen ominaisuuksiensa puolesta vaativaan käyttöön. Asematason ajot ovat usein lyhyitä, mutta täyteen nopeuteen saatetaan joutua kiihdyttämään nopeasti. Tällöin sähkömoottorin tuomasta lisäväännöstä on etua.

Marshaller_Phev_2_DeltaMyös neliveto, alhainen kulutus, hyvä näkyvyys sekä hybriditeknologian mahdollistama hiljaisuus ovat PHEV:n vahvuuksia. Auto pysyy lämpimänä ilman tyhjäkäyntiä kunhan akuissa on riittävästi virtaa.

Finavian Mitsubishi Outlander PHEV Intense+ on varustettu lentokenttäkäyttöön. Autossa on muun muassa hälytysvilkut, kolme ilmailuradiota sekä transponderi maa- ja ilmatutkaa varten.

Deltan yritysasiakassivujen artikkelin perusteella Finavian Marshallerit ovat varsin tyytyväisiä uuteen autoonsa. Ajoakkujen latauksen hitaus on ainoa varsinainen huono puoli, koska autolla ajetaan paljon ja jatkuvasti. Tosin sähkön loppuessa PHEV hybridinä kulkee edelleen polttomoottorilla.

 Delta: Finavian kokemuksia PHEV-pistokehybridistä

Lue myös:
Artikkeli: Kohti kestävää kehitystä ja Bio-hubia