Helsinki-Vantaan matkatavarankuljetinjärjestelmän ongelmat viivästyttivät lentoja aamusta

matkatavara3_crisplant(päivittynyt klo 12.00) Helsinki-Vantaan lentoaseman matkatavarankuljetinjärjestelmässä esiintyy häiriöitä. Lentoaseman pääoperaattori Finnair kehottaa matkustajia käyttämään vain käsimatkatavaraa jos tämä on mahdollista.

Finavia selvittää Crisplant LS 400 -kuljetusjärjestelmän ongelmia mutta ei ole vielä kommentoinut syytä tarkemmin. Ongelmat alkoivat maanantaiaamuna 21. maaliskuuta kello 05.00 jälkeen. Iso osa matkalaukkuhihnoista on ollut poissa käytöstä ongelman takia. Ainakin osan päivää muutama linja on ollut toiminnassa.

Työtä lentoasemalla tehdään matkalaukkujen kuljetuksen osalta käsivoimin ja Finavian viestintä vahvistaa kaikkien resurssien olevan käytössä. Viiveitä on lähtevien lentojen laukkujen kuljetuksen osalta myös saapuvissa laukuissa.

Lennoilta jääneiden laukkujen kokonaismäärää ei vielä arvioitu mutta laukkuja on kuitenkin jäänyt jälkeen. Ongelma saattaa aiheuttaa viiveitä lähteville lennoille.

Edellisen kerran järjestelmässä oli ongelmia sunnuntaina 13. maaliskuuta. Tuolloin vika kesti aamupäivästä iltaan saakka. Finavia ei vielä arvioinut onko syy sama, joka aiheutti ongelmia viikko takaperin.

Finavia kertoi saaneensa matkatavarankuljetinjärjestelmän ongelmat korjattu hieman ennen aamukymmentä. Finnair kertoo toimittavansa jälkeen jääneet laukut matkustajilleen mahdollisimman pikaisesti.

Päivitys 10.00: Lisätty tieto matkatavarankuljetinjärjestelmän normaalista toiminnasta.
Päivitys 12.00: Lisätty tieto Finnairin suunnitelmista kuljettaa jälkeen jääneet laukut matkustajille pikaisesti,

Lue myös: