Helsinki-Vantaan uudet bag drop -automaatit käyttöön lähiaikoina

HK_bagdrop_3Finavia on asentanut uusia Scan&Fly -automaatteja Helsinki-Vantaan terminaalin T2 lähtöaulaan. Uusien automaattien avulla matkustaja voi itse jättää matkatavarat ruumassa kuljetettaviksi entistä nopeammin. Luvassa on myös uusi innovatiivinen mobiilipalvelu.

Bag drop -automaattien asennustyöt ovat osittain valmiit mutta automaatteja tuodaan Finavian mukaan lähtöaulaan vielä lisää. Käyttöönoton on tarkoitus tapahtua arviolta toukokuun loppuun mennessä. Terminaalin T2 lähtöaulaa käyttävät Finnairin lisäksi mm. Flybe, British Airways ja Air Berlin.

HK_bagdrop_1Asennetut Scan&Fly -automaatit on valmistanut hollantilainen Type22. Järjestelmän asentaminen olemassaoleviin ympäristöihin on helppoa koska se ei vaadi suuria muutostöitä.

Uudet bag drop -automaatit kuvastavat Finavian halua kehittää niin Helsinki-Vantaata ja muita lentoasemiaan. Automaatteja on tulossa syksyn aikana Oulun lentoasemalle ja  vuoden vaihteen jälkeen myös Turun lentoasemalle.

 Finavia on pilotoinut Helsinki-Vantaalla bag drop -automaatteja vuodesta 2012. Itsepalveluna toimivia matkatavaroiden jättöpisteitä ovat voineet käyttää SAS:n ja Norwegianin asiakkaat, ja kokemukset automaateista ovat olleet hyviä.

Finavia on esittelemässä lentoasemallaan myös uuden Info&Fly -mobiilisovelluksen, jonka avulla palveluntarjoajat voivat jakaa tietoa matkustajille.
 

Bag drop -automaatin käyttö on yksinkertaista

HK_bagdrop_2Bag drop -automaatilla matkustaja voi itse jättää matkatavarat ruumassa kuljetettaviksi, kun lähtöselvitys on tehty lähtöselvitysautomaatilla tai internetissä.

 Matkustaja tulostaa matkatavaratarran lähtöselvitysautomaatilla ja kiinnittää tarran laukkuunsa. Bag drop -automaatilla matkustaja skannaa matkatavaratarran, minkä jälkeen matkalaukku on valmis lentoa varten.

Itsepalvelun ansiosta matkustaja voi kentälle saavuttuaan siirtyä entistä nopeammin ja vaivattomammin kohti lähtöporttia.

Automaatin avulla matkalaukun voi jättää ruumaan kuljetettavaksi minuutissa. Itse laukun jättö kestää vain noin 15 sekuntia. Järjestelmä mahdollistaa myös matkustustietojen skannaamisen suoraan matkapuhelimesta.

Lue myös: