Hurrikaani Sandy sotkee elämää Yhdysvaltain itärannikolla - Finnair perui lennon

sandy_goes_nasaAtlantilla kehittynyt hurrikaani Sandy iskee maanantaina Yhdysvaltain itärannikolle New Jerseyn kohdalla. Lentoyhtiöt peruivat jo sunnuntaina illalla 6800 lentoa. Ihmisiä on evakuoitu itärannikolla ja mm. New Yorkin pörssi suljettiin sekä julkinen liikenne keskeytettiin. Finnair perui maanantaiaamuna päivän AY005/006-lennot. Illan suussa kerrottiin, ettei New Yorkiin lennetä myöskään tiistaina. (uutinen päivittynyt)

sandy_nhc_noaaSandy vaikuttaa laajalti lentoliikenteeseen mm. New Yorkissa, Philadelphiassa ja Washingtonissa. Koneita on siirretty rannikkokentiltä turvaan sisämaahan.

Finnair on maanantaina aamulla kahdeksan maissa lähettämänsä Twitter-viestin mukaan päätynyt peruuttamaan maanantaisen New Yorkin lentonsa. Se olisi lähtenyt kello 14.10.

Yhtiö kertoo tästä asiakkailleen mm. tekstiviestitse. Lennon voi siirtää myöhempään ajankohtaan tai peruuttaa kokonaan. Myös muita tämän viikon New Yorkin lentoja saatetaan joutua perumaan myrskyn etenemisestä riippuen.

Sandy on poikkeuksellisen voimakas hurrikaani ja se on noussut ykkösluokkaan. Sen arvioidaan olevan kenties rajuin koskaan alueelle iskenyt myrsky.

 

Suomen Washingtonin suurlähetystön tiedote